RGMMC

Karting: RGMMC: Slotstuk Eurochallenge van start in Salbris!

In Salbris is de Rotax Eurochallenge aan zijn laatste wedstrijd toe. Na drie manches waaronder de openingswedstrijd in Genk kennen we zondag de nieuwe Europese kampioenen in de Rotax klassen. Zoals gewoonlijk vinden op vrijdag al de kwalificaties plaats en dat was tijdens dit slotstuk niet anders. Thomas Preining, Harry Webb en Andreas Backman waren vandaag de snelsten!

Tekst: Philippe De Roeck

In de Junioren waren het opnieuw de twee snelsten van de afgelopen BNL in Genk, Thomas Preining en Max Timmermans die vandaag om de pole vochten. Thomas Preining haalde het uiteindelijk nipt voor Timmermans en Alex Quin. Richard Verschoor moest drie tienden toegeven maar zat er desondanks goed bij vandaag. Dat waren meteen de enige Nederlanders en Belgen die deelnemen in Salbris. Zo tellen de Junioren 'slechts' 36 deelnemers.

In de Senioren gaat Harry Webb verder op zijn elan. De Britt is dit jaar enorm snel en zal hoogstwaarschijnlijk zondag met de Europese titel naar huis gaan. Victor Oberg zette zijn Gillard op P2 terwijl de teamgenoot van Webb, Guan Yu Zhou een derde tijd neerzette. Glenn Van Parijs zat er weer uitstekend bij met een zesde tijd, net voor Lars Lamborelle op P7. Tom Meijer, vorige week nog winnaar in de BNL werd 20e, Michael Cool 23e en Benjamin Bailly 24e.

In de DD2 zette Andreas Backman de snelste tijd neer voor Ben Cooper en Sean Babbington. De regerend Nederlands kampioen, Bryan Eerden zette een veertiende tijd neer. Hij beoogt een plek in de top tien en dat is dus zeker haalbaar! Joey Vonk werd 29e terwijl Christophe Adams de pole pakte bij de Masters voor Tasmin Germain en Martin Pierce.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet