CIKFIA

Karting: CIKFIA: Enaam Ahamed en Callum Ilott Europees kampioen KFJ en KF

KFJ 202-Ahmed

Er werd niet enkel in België gekart dit weekend tijdens de laatste ronde van de BNL. Ook in Brandon vond de beslissing van een kampioenschap plaats. De KF en KFJ automaten vochten daar voor de titel. Na mooie finales pakte Enaam Ahmed (KFJ) en Callum Ilott (KF) de titel.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK

Na een matige chrono, startte Ahmed de KFJ prefinale vanaf P7. Al snel kwam de Britt naar voren en pakte de leiding over van David Beckmann die vanaf pole vertrok. Ahmed won dus die prefinale voor David Beckmann en Rokas Baciuska. Ook in de finale trok Enaam Ahmed aan het langste eind. Alexander Vartanyan werd tweede, Max Fewtrell derde.

KFJ Podium

Benjamin Lessennes werd keurig zestiende, Bard Verkroost 20e en Kenny Roosens 22e. De titel is voor Ahmed die in zijn thuisland een ijzersterke prestatie neerzette. Mick Junior en Devlin Defrancesco kenden een matig weekend en werden tweede en derde in de tussenstand.

KF 106-Ilott II

In de KF waren er nog heel wat kanshebbers op de Europese titel. Onder hen Tom Joyner en Lando Norris maar Nicklas Nielsen en Callum Ilott leken de meeste kans te maken na de chrono's en heats. Ilott won de prefinale voor zijn landgenoot Mark Litchfield en Nicklas Nielsen. Meteen was het gat in punten al wat groter geworden tenopzichte van Nielsen.

KF Podium

Ilott ging door op zijn elan en won ook de finale wat hem meteen de titel opleverde. Nicklas Nielsen stuurde zijn Kosmic naar P2 maar zal daar uiteraard niet heel tevreden mee zijn. Alessio Lorandi pakte het laatste podium plekje. Ilott pakt zo de Europese titel voor de Deen Nicklas Nielsen en de Britt Lando Norris die vooral in Genk sterk presteerde maar later op het seizoen wat tegenslagen kende. Martijn van Leeuwen eindigt het EK op een negende plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet