BNL Karting Series

Karting:BNL: Kampioenen gekend na regenachtige apotheose in Genk

KPX 9101

Luca Leistra, Rens van Pelt, Thomas Preining, Vincent Jewell, Sean Babbington en Christophe Adams. Dat zijn de nieuwe Belgische kampioenen in het jaar 2014. Vandaag, tijdens de slotdag van de BNL Karting Series op de Horensberg in Genk mochten de kersverse kampioenen hun prijzen in ontvangst nemen!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis –Kartfoto.nl

KPX 9115

Luca Leistra mag met trots zeggen dat hij de jongste Belgisch kampioen karting van dit jaar is. De Micro Max piloot, uitkomend voor het GKS team van Paul Lemmens legde gisteren de basis voor zijn titel en deed daar vandaag nog een schepje bovenop door opnieuw de twee wedstrijden te winnen. Het jonge talent won maar liefst elf van de twaalf wedstrijden en mag zich met trotst de snelste van België noemen. In de eindstand werden Gilles Stadsbader en Dries Smeulders tweede en derde.
Zaterdag 12


In de Mini Max is de titel voor Rens van Pelt. Van Pelt is niet aan zijn proefstuk toe en pakte in 2012 al eens de titel, al was dat in de MicroMax. Vandaag werd de jonge Belg uit Putte Belgisch kampioen in stijl door naast de pole te pakken ook de twee races te winnen. Xander Pryzbylak sprong vandaag nog over Tuur Stalmans in de tussenstand en werd zo knap tweede in de eindstand. Tuur Stalmans kende geen perfect weekend maar wist toch mooi de derde plek in de eindstand op te eisen.

KPX 0641

Thomas Preining of Max Timmermans, het werd "Thommy" Preining die vandaag de titel en het daarbij horende ticket voor de grandfinals pakte. Ook vandaag verdeelden Timmermans en Preining de winst, het verschil in punten na alle races was dan ook miniem. Timmermans toonde zich een sterke tweede terwijl Félix Warge trots kan terugblikken op zijn kampioenschap door P3 op te eisen.

KPX 0679

In de Senior Max veranderde de tussenstand op de slotdag niet meer. Tom Meijer won vandaag de finale maar maakte geen kans meer op de titel. Daarin ging het vooral nog tussen Vincent Jewell, Lars Lamborelle en Pierce Lehane. Het werd uiteindelijk Jewell die Belgisch kampioen werd. Hij werd dat al eens in de Junior Max categorie maar mag dus ook dit jaar naar de Grand Finals in Valencia. Lars Lamborelle werd vandaag tweede maar dat mocht niet baten om toch de titel meer naar Nederland te nemen want Jewell finishte als derde en dus was de titel voor Jewell.

Zaterdag 7

In de DD2 is de titel voor Sean Babbington. Xen de Ruwe werd vice kampioen en pakt zo, na een ticket in het Franse kampioenschap, opnieuw een ticket voor de Grand Finals. Christope Adams werd in de DD2 Masters kampioen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet