BNL Karting Series

Karting: BNL: Ontknoping BNL Karting Series in Genk

KPX 9006

Nog één dag en dan kennen we de nieuwe Belgische kampioen in de Rotax klassen. De BNL Karting Series vormen nu voor het tweede jaar het officiële BK voor de Micro-, Mini-, Junior- en Senior Max alsook de geschakelde DD2. Het slotweekend is in volle gang, zo vond er op Karting Genk vandaag al een wedstrijd dag plaats. De kanshebbers op de titel wisten dus wat hen te doen stond op een dag als deze waarbij de temperaturen nog altijd niet gelinkt kunnen worden aan de maand augustus.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis – Kartfoto.nl

In de Micro Max heeft Luca Leistra inmiddels een mooie voorsprong uitgebouwd op de concurrentie. Het is Gilles Stadsbader die tweede staat in het klassement op ruim dertig punten van de leider. Dries Smeulders staat momenteel derde in het kampioenschap.

KPX 8374

In de MiniMax staat Rens van Pelt aan kop. De Belg in dienst van het TopKart team van Francois Slangen pakte vandaag ook twee keer de winst en bouwt dus zijn voorsprong verder uit. De man die tweede in het kampioenschap staat is Tuur Stalmans terwijl Xander Pryzbylak als derde aan het weekend in Genk begon.

KPX 3559

Ook in de Junior Max ligt de strijd nog helemaal open. Preining maakte in Ostricourt een foutje in de regen dat hem duur kwam te staan. Hij moest Max Timmermans en Felix Wargé laten voorgaan in de tussenstand. Vandaag wonnen zowel Timmermans als Preining een wedstrijd, morgen zal de beslissing vallen.

KPX 8994

In de Senioren werd de tussenstand na het weekend in Ostricourt danig overhoop gehaald. Vincent Jewell kwam aan de leiding van het BK maar Lars Lamborelle moet slechts drie punten toegeven op de Bouvin rijder. Pierce Lehane totslot staat derde in de rangschikking. Vandaag won Jessica Beckman de finale, Vincent Jewell werd tweede en dus ziet het er voorlopig goed uit voor hem.

KPX 8596 Exemplaar met conflict van KartPhotoServer 2014-08-30

In de DD2 staat Sean Babbington aan kop. De Britt heeft met 437 punten het best gepresteerd van alle deelnemers in de BNL. Na vandaag kwamen daar weer wat punten bij en ook morgen kan Babbington zijn voorsprong verder uitbouwen. Andreas Backman staat tweede, Xen de Ruwe derde. Bij de Masters gaat Christophe Adams, Tasmin Germain en Ronald Billings vooraf.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet