CIKFIA

Karting: CIKFIA: David Beckmann en Callum Ilott snelste na heats op PFI

De KZ klasse kenden eind vorige maand al hun slotstuk in Zweden. Voor de KF en KFJ, de automaten, valt de beslissing over de Europese titel dit weekend in PFI. De mooie, uitdagende Britse baan, inclusief tunnel ontvangt dit weekend ruim 100 rijders. Slechts enkelen daarvan kwamen nog in aanmerking voor de titel. Vandaag werden de heats gereden en dus kennen we de polesitters voor de prefinales van morgen.

Tekst: Philippe De Roeck

Gisteren pakte David Beckmann al pole in de KFJ en ook vandaag sloot hij de dag als eerste af. Hij wist twee heats te winnen en werd twee keer tweede, genoeg voor de pole in de eerste prefinale morgen. De Belg Benjamin Lessennes zat er opnieuw heel goed bij met een tweede plek, Rasmus Lindh werd tweede. Enaam Ahmed was goed opweg naar de eerste startplek voor morgen maar kende een dramatische tweede heat. Hij wist de overige twee te winnen en werd nog eens tweede maar een zevende plek is niet waar de titelkandidaat op gehoopt had! Bard Verkroost werd 26e, net voor Kenny Roosens die 27e werd. Ulysse de Pauw werd dertigste, Bent Viscaal 41e en Gilles Magnus 44e.

In de KF pakte Oliver Norris gisteren de pole in natte omstandigheden. Vandaag viel de Britt door wat mindere heats terug naar P17. Zijn rol vooraan werd overgenomen door Ilott Callum. Met Nicklas Nielsen meteen in zijn zog op P2 is ook daar de titelstrijd verre van beslist. Karol Basz werd derde, Martijn van Leeuwen zesde en Maxime Poty 50e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet