Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Polesitters bekend na kwalificaties op Kerpen

Kwali 4

Na een kleine zomerpauze moeten de piloten van het Nederlands kampioenschap karting dit weekend weer vol aan de bak in Kerpen. Daar worden morgen voor iedere klasse drie wedstrijden gereden en dus moest er vandaag al gekwalificeerd worden. De zomer is ook in Duitsland niet wat hij moet zijn en dus was het opletten geblazen in de soms verraderlijke omstandigheden.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis – Kartfoto.nl

Het was Justin Polman die in de MicroMax de snelste tijd liet optekenen. Hij was Mike van Vugt ruim drie tienden te snel af terwijl Janno Versluis, op P3, vijf tienden moest toegeven. Als Polman diezelfde snelheid als vandaag te pakken heeft zal de concurrentie hun uiterste best moeten doen de jonge rijder bij te houden. Daar zullen ze ongetwijfeld wel in slagen en dus beloofd het morgen een spannende strijd te worden!

In de MiniMax scoorden de broertjes van Berlo opnieuw een 1-2'tje. Glen was zijn broer Kay drie tienden te snel af terwijl Jesper Hofland een derde tijd liet optekenen. Met 22 rijders aan de start beloofd het morgen een mooi veld te worden dat volgas richting de eerste haarspeld duikt!
Kwali 2

Lars Schiefelbusch zette een sterke 55.786 neer op het Duitse asfalt en wist zich daarmee van de pole te verzekeren. Richard Verschoor, leider in de tussenstand van het NK, zette een tweede tijd neer. Daarachter was het gat op Nick Dunker een beetje groter maar ook in Junioren die gewoonlijk spectaculaire races rijden is alles nog mogelijk!

Kwali 3

21 Senioren startten vandaag in de kwalificaties maar Dennis Tijs was ruim de snelste vandaag. Roel Jonker en Sam Schippers verdeelden de laatste twee plekken in de top drie. Ook in de Max Olympisch bedroeg het verschil ruim twee tienden. Daarin was Michael Pen sneller dan Kimberly Arnold en Ryan Gomes.

Kwali 1

Finn Kooijman was de snelste in de KZ2 vandaag. Jordi van Moorsel, terug op Birel, pakte een mooie tweede startplek terwijl Arjan Kievitsbosch als derde start morgen. In de KZ2 plus trok Edgar Oosting aan het langste eind, Benno Ridder werd tweede en Peter Mastenbroek derde.

Morgen volgen na de warmup drie races voor iedere klasse. AUTOSPORT.nl en Kartfoto.nl zijn aanwezig, het verslag volgt morgen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet