DKM

Karting: DKM: Nederlanders tonen potentieel in Oschersleben!

Oschersleben zaterdag 2

In het Duitse Oschersleben werd vandaag de op twee na laatste wedstrijd van het Duits kampioenschap karting afgewerkt. Na de trainingen van vrijdag, de kwalificaties en de heats van zaterdag stonden heel wat landgenoten kansrijk geklasseerd voor de races van vandaag. Hierin wisten heel wat Nederlanders en Belgen zich een glansrol toe te eigenen, Martijn van Leeuwen won zelfs de tweede KF race van de dag!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis – Kartfoto.nl

Nadat Maximilian Fewtrell gisteren al erg snel onderweg was tijdens de heats wist de Britt ook vandaag succes te boeken. Hij won namelijk de eerste KFJ finale voor David Beckman, Enaam Ahmed en Mick Junior die vierde werd. Het blijft dus nog steeds spannend om de strijd in het kampioenschap. Michael Kuiper deed het weer uitstekend vandaag. De jonge Nederlander in dienst van Keijzer Racing wist de eerste race als vijfde te finishen, kort voor Rinus van Kalmthout die zevende werd. Ook Jarno Opmeer deed het verdienstelijk met een vijftiende stek. Max Tubben was de laatste Nederlander die zich wist te kwalificeren voor de finales, hij werd keurig 25e.

Oschersleben zondag 3

Vanaf een keurige zesde startplek wist Juan Correa de tweede finale te winnen. De Amerikaan wist David Beckmann en Mick Junior nipt achter zich te houden. Maximilian Fewtrell die als eerste startte werd vierde. Niet ver daarachter wisten ook Michael Kuiper en Jarno Opmeer zich opnieuw van een sterke top tien finish te verzekeren. Max Tubben werd 22e terwijl Rinus van Kalmthout in een lastige race als 28e afgevlagd werd.

Oschersleben zondag 2

Sergio Sette Camara, helemaal van Brazilië afgezakt naar Oschersleben, wist de winst te pakken in de eerste KF finale. Nikita Sitnikov, Jehan Deruvala en Nicklas Nielsen maakten de top vier compleet terwijl daarachter Martijn van Leeuwen vijfde werd. Opmerkelijk was ook de terugkeer van Kevin Rossel die zesde werd. Shane Vandenbroek moest zich via de second chance plaatsen voor de finales en slaagde daar in. Hij werd de eerste race 23e.
In race twee mocht van Leeuwen dan weer aan het feest. De Nederlander won de wedstrijd voor Nikita Sitnikov en Kevin Rossel. Shane Vandenbroek verging het minder goed, hij werd pas 28e terwijl ook de winnaar van race één, Sette Camara terug viel. De Braziliaan werd slechts 16e.

Oschersleben zondag 8

In de eerste KZ2 finale stond er opnieuw geen maat op John Norris die van de pole mocht vertrekken. De Ier was sneller dan Fabian Federer en Simo Puhakka. Pex Stan werd sterk vierde voor een even sterke Verdi Geurts op P5. Rick Dreezen die verklaarde wat moeite met de banden te hebben werd zesde terwijl Jorrit Pex op P8 eindigde. Guust Specken en Dylan Davies werden tiende en elfde. Finn Kooijman moest het met P15 stellen, Symen Wiggers werd 18e, Roy van Dijk moest voortijdig naar de kant. Marijn Kremers startte zelfs niet.

Oschersleben zondag 1

De tweede en laatste finale was vooraan best spannend. Norris verloor al bij de start de leiding aan Federer. Enkel Puhakka kon het tempo volgen maar moest wel een gaatje dichten. Daarachter moesten Dreezen, de twee Pex broertjes, Geurts, Siebecke en Norris het uitvechten voor P3. Die eer ging uiteindelijk naar Siebecke die kort voor het einde naar voren kwam. Dreezen werd vierde, Jorrit Pex vijfde, Stan Pex zevende, Verdi Geurts achtste, Finn Kooijman tiende, Symen Wiggers twaalfde en Marijn Kremers 25e. Specke, van Dijk en Davies haalden alle drie het einde niet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet