DKM

Karting: DKM: Duits kampioenschap terug in Oschersleben!

Oschersleben zaterdag 7

Het Duits kampioenschap is terug te gast in Oschersleben. Middenin het autocircuit ging gisteren de op twee na laatste ronde van het DKM van start. Opnieuw verschijnen de KFJ, de KF en de KZ aan de start van dit nog steeds populair kampioenschap en opnieuw doen weer heel wat Nederlanders en Belgen vooraan mee!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis - Kartfoto.nl

Voorafgaand aan de heats stonden er vanochtend de kwalificaties op het menu. Donderdag en vrijdag brachten wisselvallig weer en dat was ook vandaag niet anders. De Duitser David Beckmann was vanochtend de snelste in de KFJ. Enaam Ahmed en Logan Sargeant volgden erg kort op Beckmann maar werden tweede en derde. Michael Kuiper was met een mooie zevende plek de beste Nederlander.

Oschersleben zaterdag 3

Kevin Rossel was dan weer de snelste in de KF! Egor Stupkenov volgde als tweede terwijl Nicklas Nielsen een derde tijd neerzette. Martijn van Leeuwen werd vierde. Een verrassende John Norris was dan weer de snelste in de KZ2. Ook Simo Puhakka en Maik Siebecke waren de concurrentie te snel af met P2 en P3. Net daarachter volgde Jorrit Pex op een vierde plek. Kampioenschapsleider Rick Dreezen zette een negende tijd neer, op ruim twee tienden van Norris z'n tijd.

Oschersleben zaterdag 5

Namiddag volgde de heats dan. Korte races waarin schade vermijden misschien wel het belangrijkste was. In de KFJ slaagde David Beckmann erin nog steeds de pole in handen te houden. Maximilian Fewtrell en Mick Junior kwamen sterk naar voren en werden tweede en derde. Michael Kuiper wist zijn zevende plek te behouden en blijft zo de beste Nederlander. Ook Rinus van Kalmthout eindigde de dag sterk met P10. Max Tubben werd vijftiende, Jarno Opmeer negentiende. Charles Weerts, Bard Verkroost, Dennis Kramp en Max Weering eindigden in de achterhoede van het klassement.

Oschersleben zaterdag 1

In de KF dan viel polesitter Kevin Rossel helemaal terug. De Deen wist slechts een achttiende plek te veroveren. Ook Martijn van Leeuwen kende niet het succes waar de leider in de tussenstand op gehoopt had. Hij start achter Rossel op P19. Een nieuwe man op pole dus vooraan het KF veld. Die eer kwam toe aan Egor Stupkenov. De Deen Nicklas Nielsen werd tweede, Nikita Sitnikov staat als derde geklasseerd. De enige Belg in het veld, Shane Vandenbroek werd 38e.

Oschersleben zaterdag 6

John Norris won al zijn heats in de KZ2. De Ier was dus ook in de namiddag de snelste, hij hield Fabian Federer en Maik Siebecke af. Simo Puhakka staat als vierde in het klassement net voor Stan Pex die een hele goede dag kende. De jongste van de Pex van familie maakte de nodige plekken goed en staat dus opnieuw mooi geklasseerd.

Oschersleben zaterdag 4

Marijn Kremers en Rick Dreezen volgden kort daarachter op P6 en P7. Verdi Geurts was de vierde landgenoot in de top tien op een mooie negende plek. Finn Kooijman staat 12e, Jorrit Pex kende pech en staat 15e, Dylan Davies 16e, Guust Specken 20e, Symen Wiggers 22e, Roy van Dijk 25e. Eline Chehin en Kevin Verhoeven tot slot, werden 40e en 41e
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet