Diversen

Karting: Internationaal: Tuur Stalmans en Thomas Martens indrukwekkend tijdens Eurofinale

De MicroMax en MiniMax Eurofinale in Oostenrijk is afgelopen. De voorbije week waren het de jonge talenten die op Speedworld het beste van zichzelf gaven. Onder de deelnemers, zes Belgen, vier in de MicroMaxen en twee in de MiniMax categorie. In beide klassen was er vandaag succes met een schitterende vierde plek voor Tuur Stalmans in de MiniMax en een tiende plaats voor debutant Thomas Martens in de MicroMax.

Tekst: Philippe De Roeck

Vanochtend was Bjarne van der Linden de eerste Belg die in actie moest komen in de herkansingen van de Micro Max. De jonge EGP rijder werd hierin keurig derde en plaatste zich zo toch voor de prefinale en finale later op de dag. Vier Belgen dus in de prefinale van de MicroMax die gewonnen werd door Marcel Kuc. Eerste Belg was Thomas Martens op P14. Gilles Stadsbader werd mooi 20e terwijl van der Linden ook mooi opschoof tot P25. Luca Leistra kende niet de makkelijkste race uit zijn prille carrière en werd 31e. In de finale kwam Marcel Kuc opnieuw als eerste over de streep, hij had ruim drie seconden voorsprong op Filip Jenic en Lenart Mateusz. Daarachter reed Thomas Martens een sterke race die hij eindigde op een hele mooie tiende plek. Gilles Stadsbader moest één plekje toegeven en werd 21e. Bjarne van der Linden kwam als 27e voorbij het zwart/wit geblokt. Luca Leistra, gisteren nog sterk onderweg in de heats kende duidelijk een pechdag vandaag want het GKS'ertje werd pas 29e.

In de MiniMax waren alle ogen gericht op Tuur Stalmans. De snelle Limburger bewees in België al over het nodige talent te beschikken en ook op dit EK kwam Stalmans voorin postvatten. In de prefinale mocht hij als vijfde van start. In de begin fase moest Stalmans een plekje prijs geven maar later in de race schoof hij weer op naar P5 en wist hij ook P4 over te nemen! Dylan Cleeren haalde het einde van de wedstrijd jammer genoeg niet. Tijd voor de finale dan. Stalmans wist zich opnieuw van P4 te verzekeren achter de winnaar Nicolas Scholl die al de hele week snel onderweg was, Lukas Dummer en David Vidales. Net geen podium dus voor de EGP rijder maar wel een meer dan geslaagd weekend!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet