Diversen

Karting: Internationaal: Belgen uitstekend onderweg in Oostenrijk, Tuur Stalmans maakt indruk!

Op de Speedworld baan in Oostenrijk zijn heel wat jonge honden dit weekend actief. Daar is namelijk de Eurofinale voor de Micro- en MiniMaxen in volle gang. Na de kwalificaties van gisteren stonden vandaag de heats op het programma. Onze jonge talenten deden het daarin uitstekend!

Tekst: Philippe De Roeck

In de Micromax klasse liet Luca Leistra een sterke indruk na. De GKS'er was de snelste van de Belgen met een zestiende tijd. Thomas Martens behield, in nog maar zijn derde wedstrijd zijn 20e plek, terwijl Gilles Stadsbader 25e geklasseerd stond na de heats en Bjarne van der Linden op een mooie 33e plek staat. De pole voor de prefinale morgen is Rimmo Kadapik. Nikita Artamonov en Marcel Kuc starten als tweede en derde.

Wat Tuur Stalmans vanochtend als ontbijt genomen heeft is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Stalmans vandaag een ijzersterke dag had. De jonge EGP rijder start de prefinale morgen namelijk als vijfde! De pole is voor Nicolas Scholl voor Lukas Dunner en Georg Koss. Dylan Cleeren kwam tot P33!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet