Diversen

Karting: Internationaal: De talenten van morgen, vandaag actief tijdens Eurofinale in Oostenrijk

Het komt niet vaak voor dat er zoveel Belgen deelnemen aan de Micro- en MiniMax Eurofinale. Die wedstrijd geldt als Europees kampioenschap voor deze klasse. Rijders van 8 tot 11 en 10 tot 14 jaar nemen dit weekend deel aan deze grote wedstrijd. Onder hen dus ook heel wat Belgen die tijdens de kwalificaties vandaag mooi voorin zaten!

Tekst: Philippe De Roeck

Twee klassen dus dit weekend op Speedworld in Oostenrijk. We beginnen bij de MicroMax klasse. Een klasse voor piloten die allen tussen acht en elf jaar oud zijn. In België is de MicroMax klasse, onterecht, ondervertegenwoordigd. Het is dan ook een speciale ervaring voor Bjarne van der Linden, Gilles Stadsbader, Luca Leistra en Thomas Martens om aan deze wedstrijd met 45 deelnemers deel te nemen.
De poletijd werd vandaag neergezet door Rimmo Kadapik. Marcel Kuc en Bartek Piekutowski. Werden tweede en derde. Thomas Martens was de snelste Belg met een twintigste tijd. Zijn teammaat Luca Leistra volgde meteen in zijn spoor door een 21e tijd neer te zetten. Ook Gilles Stadsbader en Bjarne van der Linden, die vandaag jarig is, zaten er goed bij met een 27e en 32e tijd.

Ook de MiniMax is ruim vertegenwoordigd met een 40 tal rijders waaronder Tuur Stalmans en Dylan Cleeren. Het was echter Nicolas Schöll die vandaag de snelste tijd in de kwalificaties neerzette. Hij was nipt sneller dan Lukas Dunner en Georg Köss. Tuur Stalmans werd sterk tiende, Dylan Cleeren mag tevreden zijn met P21!
Morgen staan de heats op het programma, zondag de prefinales en finales! AUTOSPORT.nl brengt verslag uit over onze toekomstige talenten in de kartsport!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet