CIKFIA

Karting: CIKFIA: Eerste Europese titel voor Rick Dreezen, en meteen een hele mooie!

KZ Dreezen-09 I 2

Begin dit jaar maakte Rick Dreezen de overstap naar Zanardi-Iame. Hij verliet TonyKart na een moeizaam seizoen waarin hij hard moest knokken om een plek in de top vijf te verwezenlijk
en. Nu ook nog moet Dreezen hard knokken, maar wel voor winst! Winst! Dreezen werd zondag Europees kampioen in de KZ schakelklasse. De koninginnenklasse in de karting zeg maar. Het was meteen de eerste Europese titel voor de Belg.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: CIKFIA

Het EK telde dit jaar drie wedstrijden. De eerste was in Genk, een echte thuis race voor Dreezen, daarna trok het naar het Duitse Wackersdorf, zondag eindigde het EK in het Zweedse Kristianstad. "We kwamen nog met vier rijders in aanmerking voor de Europese titel" vertelt Dreezen tegenover AUTOSPORT.nl "Na drie races zijn dat nog heel wat kandiaten en dus was de spanning en druk hoog"

De kwalificaties liepen gelijk fout voor Dreezen. "Door een technisch defect moesten we achteraan het veld starten tijdens de heats. Maar de snelheid is het al het hele seizoen goed en ook tijdens de trainingen waren we snel. Een slechte kwalificatie wil niet zeggen dat je de wedstrijd meteen verloren hebt, het verhoogde de druk alleen maar"
Maar het kwam allemaal goed voor Dreezen die zich ijzig kalm hield en zowel op zaterdag als zondag enkel berekende risico's nam om de titel veilig te stellen.

Dreezen vrijdag

"Kalm blijven, dat was inderdaad de booschap. Ik heb het gevoel dat mijn concurrenten hier en daar een steekje hebben laten vallen. Wij hebben het rustig aangepakt en ik denk dat dat me de titel heeft opgeleverd! Het is natuurlijk een prachtige titel, de eerste Europese titel in mijn carrière en meteen een hele mooie. Het is een geweldige opsteker na een minder 2013. Ik wil dan ook mijn team, CRG Holland en Strakka Racing bedanken net zoals Iame die weer uitstekende motoren leverde. Dat we op zo een korte tijd, dit resultaat behaald hebben, belooft alleen maar voor de toekomst! 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet