CIKFIA

Karting: CIKFIA: Thonon, Lundberg en Correa op pole tijdens EK karting in Zweden

Het Zweedse Kristianstad ontvangt dit weekend de KZ en KZ2 schakelklassen voor de apotheose van het Europees kampioenschap. Daarnaast werkt ook de KFJ hun laatste wedstrijd in strijd om de Europese titel af. Na sterke kwalificaties van onze Nederlanders en Belgen op vrijdag gingen onze landgenoten kansrijk richting de heats van vandaag.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KZ ging Jonathan Thonon aan het vieren. De meervoudig Belgische wereldkampioen won twee van de drie reeksen en start de prefinale vanaf pole. Patrik Hajek, die gisteren de pole pakte, start vanaf plek twee. Bas Lammers werd twee keer tweede en een keer vijfde, genoeg voor een kansrijke derde startplek morgen. Rick Dreezen houdt met P7 Jorrit Pex op P8 achter zich. Grootste uitdager van Dreezen, Marco Ardigo start als negende. Het wordt ongetwijfeld een spannende prefinale en finale! Yannick de Brabander tot slot maakte aardig wat plekken goed en start als elfde!

In de KZ2 moesten Felice Tiene en Andrea Dalé wat plekken prijs geven. Het was Douglas Lundberg die al zijn heats won en de pole pakte voor de prefinale van morgen. Maik Siebecke start als tweede, Dalé als derde. Marijn Kremers wist een heat te winnen en start als zevende, net achter Tiene. Ook Danny Bleek en Ricardo Romkema kwamen met een elfde en twaalfde plek sterk opzetten. Guust Specken start als vijftiende, Menno Paauwe als achttiende, Stan Pex als negentiende en Kenny Charles als twintigste. Dylan Davies kwam tot P29, Eline Chehin werd 41e.
Net zoals gisteren was Juan Correa ook vandaag de snelste in de KFJ. De Amerikaan won al zijn heats en start als eerste voor Daniel Ticktum en Mick Junior die na een tegenvallende kwalificatie terug bij de kop van het veld zit. Bard Verkroost volgt keurig als vijfde, hij won zijn laatste heat. De Belgen Benjamin Lessennes en Ulysse de Pauw deden het eveneens goed met een zevende en achtste plek. Bent Viscaal werd 37e en Kenny Roosens 69e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet