CIKFIA

Karting: CIKFIA: Nederlanders en Belgen meteen bij de les in Kristianstad

Het einde van het CIK FIA European Championship karting voor de KZ en KZ2 klasse is in zicht. Zondag kennen we de nieuwe Europese kampioen en dus de opvolger van Max Verstappen. Vandaag, tijdens de kwalificaties in het Zweedse Kristianstad deden onze landgenoten het alvast voortreffelijk. Ook in de KFJ, die in Zweden eveneens een manche voor het EK afwerkt was er succes voor de Belgen en Nederlanders.

Tekst: Philippe De Roeck

Rick Dreezen trok als leider naar Kristianstad in de tussenstand van de KZ. De Belg opende vandaag meteen met een snelle tijd maar moest na één ronde de pits al weer opzoeken. Een heleboel andere rijders doken zo onder de tijd van Dreezen die pas zeventiende zou worden. De pole was voor Patrick Hajek voor zijn teammaat Jonathan Thonon. Jorrit Pex en Bas Lammers eindigden sterk op P3 en P4 terwijl Marco Ardigo een vijfde chrono liet optekenen. Yannick de Brabander realiseerde een negentiende tijd.

In de KZ2 waren het Marijn Kremers en Kenny Charles die zich met P6 en P9 van een plek in de top tien wisten te verzekeren. De pole was voor Felice Tiene, hij was sneller dan zijn land en teamgenoot, Andrea Dalé en Douglas Lundberg die voor eigen volk in actie kwam. Menno Paauwe zette een zestiende tijd neer terwijl Ricardo Romkema 20e werd. Daarachter volgden Guust Specken, in actie op een Gillard en Danny Bleek, terug op de Energy, op P22 en P23. Dylan Davies werd 31e, Stan Pex 33e en Eline Chehin 48e.

Met een 52.272 reed Juan Correa naar de pole in de KFJ. Nederlands succes was er met een derde tijd voor Bard Verkroost achter Ross Martin op P2. De Belg Ulysse de Pauw deed het ook prima in Zweden met een vierde tijd. Benjamin Lessennes reed naar een dertiende tijd, Bent Viscaal werd 46e, en Kenny Roosens 59e.
Morgen worden de heats afgewerkt en kennen we de polesitters voor de prefinale van zondag!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet