BNL Karting Series

Karting: BNL: Glibberen en glijden op zondag

KPX 9253 1

Regen en zon wisselden elkaar, een week geleden, af tijdens de tweede dag van het tweede BNL weekend in Ostricourt. Op zaterdag gebeurde er al heel wat en op zondag was dat niet anders. Een felle regenbui verraste heel wat rijders en dat viel meteen op in de daguitslag. Met nog één ronde te gaan ligt het kampioenschap nu helemaal open!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis - Kartfoto

Waar het op zaterdag nog Luca Leistra was die de snelste chrono neerzette trok op zondag zijn teammaat Thomas Martens aan het langste eind. Bjarne van der Linden zette een tweede tijd neer voor Luca Leistra op P3. Gilles Stadsbader en Dries Smeulders maakten de top vijf compleet.
Met een miniem verschil haalde Bjarne van der Linden de winst binnen voor Gilles Stadsbader en Thomas Martens. In de tweede race, de laatste van het weekend zette Luca Leistra weer orde op zaken. De GKS'er pakte de winst voor Martens en van der Linden. In de totale eindstand haalde Leistra het voor Martens en Stadsbader. Smeulders en Van der Linden werden vierde en vijfde.

KP4 7505

Een ruime tiende, dat was het verschil tussen de pole tijd van Rens van Pelt en de tweede rijd van Martin Hebette in de MiniMax. Xander Pryzbylak kende een sterk weekend en zette een derde tijd neer. In race één werd van Pelt nog geklopt door Xander Pryzbylak maar in race twee was de winst dan weer voor de Antwerpenaar. Pryzbylak werd toen tweede, Ugo de Wilde kwam twee keer als derde over de streep.

KP4 7598


In de Junioren was de kwalificatie opnieuw erg spannend. Max Timmermans was de rapste voor Thomas Preining en Felix Warge. David Wooder en Leonard Hoogenboom werden vierde en vijfde. En toen kwam de regen. Thomas Preining voerde het veld aan maar ging van de baan tijdens de code rood, er volgde nog heel wat andere klappers maar Max Timmermans was wel de winnaar. Felix Warge schoof naar een tweede plek terwijl David Wooder derde werd. Ook race twee kwam op naam van Timmermans die dit keer Wooder en Levi King te snel af was! Winnaar van de tweede BNL is, uiteraard, Max Timmermans. David Wooder en Leonard Hoogenboom werden tweede en derde.

KPX 1661

Hij heeft er lang op moeten wachten maar Michael Cool lijkt terug aan het front. De pole op zondag was daar het bewijs van! Lars Lamborelle en Vincent Jewell kwamen tot een tweede en derde tijd. Opmerkelijk was het verschil tussen de twee groepen in tijden. Zo was de tijd van Cool ruim vier seconden sneller dan die van Lamborelle die in veel minder goede condities de baan op moest. De twee groepen werden dus al zigzaggend in elkaar geschoven. Na de heats was Cool nog steeds de snelste man. Ook zijn teamgenoten kwamen nu naar voren met een tweede plek voor Jewell en een derde plek voor Glenn Van Parijs. Tijdens de finale konden zowel Jewell als Van Parijs hun teammaat verschalken. Zo won Jewell voor Van Parijs en Cool. De weekenduitslag werd gewonnen door Jewell voor Cool en Lamborelle die in de laatste finale vijfde werd!

KPX 2683

Geen pole voor Sean Babbington tijdens de kwalificaties op zondag. Wel een snelste tijd voor Andreas Backman voor Barrie Pullinger en Sanad Rawahi. Babbington werkte zich tijdens de races keurig op en won twee maal voor Xen de Ruwe en Andreas Backman die twee keer derde werd!

KPX 2355

De laatste BNL staat gepland tijdens het laatste weekend van augustus en dat in Genk!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet