RGMMC

Karting: RGMMC: Britten domineren in Zuera, Richard Verschoor en Lars Lamborelle redden de meubels

Winst in de Junioren, Senioren, DD2 en DD2 Masters. De Britten kunnen tevreden terugblikken op de derde ronde van het EK Rotax Max in Zuera. De Nederlanders en Belgen waren duidelijk in de minderheid dit weekend en hadden het niet makkelijk zich vooraan te handhaven. Toch sleepten Lars Lamborelle (Senioren) en Richard Verschoor (Junioren) een sterke vierde plek uit de brand. Eerden deed het eveneens goed met een tiende plek in de DD2.

Tekst: Philippe De Roeck

In de zinderende hitte startte de Rotax Eurochallenge aan de derde ronde van het kampioenschap op de zanderige baan in Zuera. Tijdens de kwalificaties in de Junioren konden Rinus van Kalmthout en Max Timmermans zich nog net in de top tien rijden, bij de Senioren was het gat tussen de top en onze landgenoten wel wat groter. Bas de Laat zette een veertiende tijd neer, Michael Cool was eerste Belg op P22. In de DD2 ging Bryan Eerden als een kogel op vrijdag. Een tiende tijd was het resultaat!

In de finales van zondag waren het dus de Britten die nog steeds het tempo bepaalde. Dave Wooder was in de finale van de Junioren het snelste. Hij vertrok vanaf pole en haalde het voor de Spanjaard Marta Garcia en Dean McDonald. Richard Verschoor volgde dan knap op P4 terwijl Max Timmermans achtste werd. Leonard Hoogenboom werd dertiende, Luc Willemse achttiende en Rinus van Kalmthout 20e. Thomas Preining, leider in het kampioenschap, kwam er op zondag helemaal niet aan te pas, kreeg wat klappen en werd pas 25e. "Een weekend om snel te vergeten" aldus de Oostenrijker.

Harry Webb won de finale van de Senioren en noteerde eveneens de snelste ronde tijd. Het perfecte weekend voor de Britt die na de pole ook de prefinale naar zich to trok. Guan Yu Zhou werd tweede voor de Canadese Intrepid rijder Zachary De Melo Claman. Lars Lamborelle deed het goed met een vierde plek terwijl Bas de Laat veertiende werd. Michael Cool werd 22e, zijn teammaat Glenn Van Parijs haalde net zoals Benjamin Bailly het einde niet.

Ook in de DD2 was een Britt de snelste. Sean Babbington won voor Ben Cooper en Jordan Lennox Lamb. Bryan Eerden kwam als tiende over de streep. Milan Dontje werd knap 12e, Xen de Ruwe kende batterij problemen en werd pas 21e
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet