CIKFIA

Karting: CIKFIA: Landgenoten snel tijdens EK in Wackersdorf, Rick Dreezen nieuwe leider!

KZ Thonon-3 Ph.CT Photos 1

Vorige week zondag vond in Wackersdorf de tweede ronde van het CIKFIA European Championship plaats. AUTOSPORT.nl bracht vorig weekend al verslag uit van de heats, vandaag leest u wie de winnaars waren!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: CIKFIA

In de KZ werd het een Nederlands Belgisch feestje. Jonathan Thonon won de finale voor Rick Dreezen en Bas Lammers. Bas Lammers was in de ochtend nog de snelste in de prefinale maar moest dan uiteindelijk Dreezen en Thonon voor laten gaan in de beslissende finale.

KZ podium

Jorrit Pex haalde een verdienstelijke achtste plek. Yannick de Brabander schoof nog heel wat plekken op in de finale en werd 13e. Marco Ardigo haalde in de finale het einde niet door mechanische pech. Rick Dreezen pakt zo de leiding in de tussenstand over!

KZ2 podium

In de KZ2 kaapte Marijn Kremers de vierde plek weg en ook Menno Paauwe ging hard in Wackersdorf. Hij werd achter Kremers vijfde en zette trouwens de snelste wedstrijd ronde neer in de finale. De winst was voor Simas Juodvirsis die zich in het verleden al eens tot kampioen kroonde. Kenny Charles en Thiery Delré haalden beiden een plek in de top twintig en ook Finn Kooijman deed het redelijk met P19. Ricardo Romkema werd 21e, Ryan van der Burgt 27e en Dylan Davies 32e.

AC Ota-547 Ph.FFK-Codina

In de Academy kreeg Richard Verschoor opnieuw af te rekenen met motorpech tijdens de heats. De Nederlander werkte zich keurig op naar een tweede plek in de finale achter de Fransman Alexandre Vromant. Ota Kakunoshin werd derde en blijft aan de leiding van het kampioenschap. Rinus van Kalmthout werd sterk vijfde terwijl Michelangelo Amendola op een onbekende baan een dertigste plek in de finale haalde!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet