CIKFIA

Karting: CIKFIA: Landgenoten liggen op de loer voor finales in Wackersdorf

Legeret vrijdag

Het CIK FIA European Championship is in volle gang! Voor de KZ, KZ2 en Academy Trophy staat dit weekend op de mooie baan in Wackersdorf de tweede ronde van dit Europees kampioenschap gepland. Na de kwalificaties van gisteren zaten onze landgenoten er vandaag opnieuw goed bij!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: CIKFIA

In de KZ moet Rick Dreezen zijn pole inleveren. De Zanardi rijder werd twee keer tweede en moet zo Marco Ardigo die twee keer won voorlaten. Na Ardigo en Dreezen volgt Nederlander Bas Lammers die een uitstekende dag kende. Ook Jorrit Pex toonde opnieuw zijn talent door als vierde aan te sluiten. Jonathan Thonon maakte drie plekken goed ten opzichte van gisteren en start de prefinale als achtste. Yannick de Brabander kende een slechte eerste heat, herstelde in heat twee maar moet genoegen nemen met P27.

Dreezen vrijdag

Jan Midrla heeft vooraan het commando overgenomen in de KZ2. Simone Brenna staat als tweede geklasseerd voor Nederlander Finn Kooijman en Ryan van der Burgt. Dylan Davies viel wat terug maar staat er met P9 nog goed voor! Ricardo Romkema schoof wat plekken op en staat vijftiende, Marijn Kremers zeventiende, Thierry Delre achttiende, Kenny Charles 23e, Menno Paauwe 30e en Stan Pex 46e.

In de Academy hield enkel Rinus van Kalmthout vooraan stand. Hij sluit de dag af als derde. Illya Zamula en Ota Kakunoshim. Een snelle Japanner die ook in Genk zijn talent al toonde. Richard Verschoor won de eerste heat maar moest dan in race twee weer wat plekken prijs geven. Een zevende tijd is het gevolg! Michelangelo Amendola liet weer van zich horen door op een onbekende baan een 28e plek te realiseren! Die andere Belg, Tristan Foldesi werd 34e!

Morgen staan de finales op het menu, daar brengt AUTOSPORT.nl wegens een vakantie, volgende week zondag verslag over uit!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet