BNL Karting Series

Karting: BNL: Sterk deelnemersveld tijdens eerste dag BNL2 in Ostricourt!

KPX 0069

Naast het EK voor de KZ en Academy zijn ook de BNL Karting Series aan hun tweede ronde toe. Traditie getrouw trekt het veld voor dit tweedaags evenement naar Ostricourt. Gezien de vakantie in België is de opkomst wat minder maar op de Franse piste werden ook vandaag weer fraaie dingen getoond!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis – Kartfoto.nl

Spanning ten top bij de MicroMaxen. De jonge rijdertjes zijn slechts met vijf maar de spanning is de laatste wedstrijden erg hoog! Ook vandaag weer, Bjarne van der Linden pakte pole met een miniem verschil op Luca Leistra die tweede werd. Thomas Martens zette een derde tijd neer voor Gilles Stadsbader en Dries Smeulders. Op Luca Leistra was vandaag onklopbaar, hij greep net naast de pole maar won wel beide races. Thomas Martens werd één keer tweede en één keer derde en staat zo als tweede in het dagtotaal. Gilles Stadsbader werd derde voor Dries Smeulders en de zeer ongelukkige Bjarne van der Linden die in race één niet aan de finish kwam!

KPX 9258 2

Rens van Pelt was vanochtend opnieuw de snelste in de MiniMax. Ugo de Wilde kwam wel heel erg kort, slechts 0.032 seconden scheidde van Pelt en de Wilde. Kenzo Aerts zette een sterke derde tijd neer in het negen koppige veld. Als van Pelt vertrekt, is er nog maar weinig aan te doen, en van Pelt vertrok. Hij won zowel race één als twee. Yoni Cauwenberg kende een goede dag en werd één keer tweede en één keer derde. Goed voor de tweede plek algemeen net voor Ugo de Wilde die derde werd in de daguitslag.

KPX 0423

Net zoals BNL 1 zakte zowat half kartend Engeland af naar Ostricourt en dan weet je dat het niveau meteen een latje hoger gelegd wordt. Toch was het Belg Max Timmermans die de pole pakte in een veld met 26 rijders. Thomas Preining volgde op 0.058 seconden, David Wooder op 0.076 seconden! Maar opnieuw was Thomas Preining erg sterk. Het Oostenrijks TKP Talent is zowel in de KFJ als in de Junioren een van de snelsten van zijn generatie. Twee overwinningen deden hem de eerste dag van de BNL winnen voor Max Timmermans en David Wooder.

KPX 9500

Pierce Lehane, een bekende naam in het karting wereldje, pakte de pole bij de Senioren. Glen Van Droogenbroeck moest een tiende toegeven op de tijd van de Britt en werd tweede, Lars Lamborelle derde. Vincent Jewell startte met een nieuwe helm en werd vierde, Glenn van Parijs zette een vijfde tijd neer. Lehane won beide heats en startte zo de finale als eerste. Nederlander Lars Lamborelle zat er opnieuw keurig bij en werd tweede, Glenn Van Parijs kwam tot P3. Vincent Jewell en Glen Van Droogenbroeck vervolledigden de top vijf. Veel veranderde er niet voor de finale. Pierce Lehane had aan de finish ruim drie seconden voor op Lamborelle die tweede werd. Ook Vincent Jewell hield vooraan stand en werd derde. Glenn Van Parijs werd pas elfde. Nog groter was de pech voor Glen Van Droogenbroeck die uitviel in de negende ronde.

KPX 9781

12 DD2 rijders verschenen er aan de start vandaag. De pole ging naar Sean Babbington die het haalde voor Andreas Backman en nog zo een Europese topper, Xen de Ruwe. Babbington wist vandaag beide races te winnen en won zo ook het klassement op het einde van de dag. Xen de Ruwe werd één keer tweede en één keer derde maar pakte toch de tweede plek aangezien Backman na een tweede plek één keer vierde werd. Backman moet zo genoegen nemen met P3!

KPX 0655

Morgen staat dag twee van de BNL Karting Series gepland! Gezien een vakantie brengt AUTOSPORT.nl daar volgende week zondag verslag over uit!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet