CIKFIA

Karting: CIKFIA: Rick Dreezen op pole. Nederlanders sterk in KZ2 en Academy Trophy

De Nederlanders hebben het vandaag uitstekend gedaan tijdens de kwalificaties van de tweede ronde van het CIK FIA European Championship in Wackersdorf. In de KZ klasse pakte de Belg Rick Dreezen de pole, terwijl in de KZ2 een derde en vierde plek waren weggelegd voor Kooijman en Davies en Van Kalmthout en Verschoor tweede en derde werden in de Academy!

Tekst: Philippe De Roeck

Rick Dreezen dus op pole in de KZ. Na een matige manche voor het DKM, twee weken terug in Wackersdorf lijkt Dreezen dus terug kans op winst te hebben. Felice Tiene haalde op zijn CRG een tweede plek uit de brand op slechts één honderdsten van de tijd van Dreezen. Marco Ardigo werd derde terwijl Bas Lammers er met een zesde tijd ook goed bij zit. Net zoals Jorrit Pex die met een zevende plek alle kansen alle kansen op een goede eindklassering gaaf houdt. Jonathan Thonon werd elfde, Yannick de Brabander 24e, Paolo de Conto zette verrassend geen tijd neer!

In de KZ2 leek Finn Kooijman de man voor Nederland te gaan worden die de pole zou kunnen wegkapen. Zowel in Genk tijdens het eerste EK als in Wackersdorf tijdens het afgelopen DKM was de Nederlander uitstekend onderweg. Vandaag werd Kooijman sterk derde na Simone Brenna en Kristijan Haublin. Ook Dylan Davies gaf zijn DR aardig de sporen en zette een sterke vierde tijd neer. De Belg Thierry Delré werd knap tiende, Ryan van der Burgt werd 14e. Ricardo Romkema had een leeglopende band en dat maakt het tijdrijden net wat moeilijker. Een 18e plek is het resultaat. Ook Marijn Kremers presteerde toch wat onder de verwachting. Vanaf een 26e plek zal het AVG talent zijn kunnen moeten bewijzen. Menno Paauwe en Stan Pex werden 35e en 36e. Kenny Charles sloot het Nederlands Belgisch treintje af met P38.

Lucas Legeret scoorde de pole in de Academy Trophy. Maar veel belangrijker waren de tweede en derde plek voor van Kalmthout en Verschoor. Beide Nederlanders waren minder als een tiende trager dan de tijd van de Zwitser. Benieuwd wat ze morgen kunnen tonen tijdens de heats. Tristan Foldesi werd zeventiende, Michelangelo Amendola werd 46e en zal morgen naar voren moeten komen wil hij rechtstreeks geplaatst raken voor de finale!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet