Diversen

Karting: Diversen: Nieuw type bumper, dit weekend getest in Wackersdorf

test-CIK-nouvelle-fixation-spoiler-2015

In Wackersdorf staat dit weekend de tweede ronde van het EK KZ en de Academy Trophy gepland. Voor de FIA is dit het ideale moment om het nieuwe type voorbumper, dat de sportiviteit moet verhogen, te testen. Voorafgaand aan de start van de tweede ronde van het kampioenschap werd de bumper gëintroduceerd. Het was dan ook de eerste keer dat de bumper van kortbij bekeken kon worden.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: KSP


1 Januari 2015, vanaf die dag zal de nieuwe bumper gemonteerd worden op de karts, maar dit weekend gaat de bumper zijn eerste vuurdoop tegemoet. Enkel de Academy zal met de nieuwe bumper rijden, afwachten hoe dat gaat lopen. Bij het opduwen van de rijder voor je klikt de bumper naar achteren. Er is dan geen andere oplossing dan naar binnen te komen om de bumper weer op de juiste manier terug te klikken.

CIK-nouvelle-fixation-spoiler-2015

Uiteraard zijn er ondertussen al de nodige vragen opgedoken, ook in Wackersdorf dit weekend. Vooral bij de start zal er vooraan heel wat vroeger geremd worden waardoor de achterliggers wel eens de dupe kunnen worden van het slimme plan van de rijders vooraan. Zaterdag zullen we weten hoe het loopt met de bumpers!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet