DKM

Karting: Martijn van Leeuwen leider in Deutsche Kart Meistershaft na winst in alle races op Wackersdorf

mvl dkm w 1

Martijn van Leeuwen heeft zeer dominant alle vier de races in het Deutsche Kart Meistershaft gewonnen op het circuit van Wackersdorf. Na winst in de twee heats op zaterdag schreef Van Leeuwen ook de pre-finale en de finale op zijn naam, een kunststukje dat in de zeer sterk bezette klasse KF nog maar zelden is voorgekomen. Dit prachtige resultaat brengt de inwoner van Rijkevorsel direct aan de leiding in het klassement van het KF-kampioenschap. "Het ging echt fantastisch, zelfs zondag in de regen -normaal niet mijn sterkste kant- reed ik feilloos naar de zege. Een heerlijk weekend", lachte Martijn van Leeuwen tevreden.

Tekst en foto's: PR

In het Zuid-oosten van Duitsland stond afgelopen weekend de tweede ronde in het Deutsche Kart Meistershaft op de agenda. Martijn van Leeuwen stond na de eerste ronde op het circuit van Ampfing zesde in het klassement. Wackersdorf ligt Van Leeuwen goed, want vorig jaar toen hij uitkwam bij de KF-Junioren, wist hij al de poleposition te pakken op de 1.275 meter lange baan. Tijdens de vrije trainingen zag het er prima uit voor de 15-jarige karter, hij reed uitstekende rondetijden en behoorde tot de snelste rijders onder de 44 deelnemers.

mvl dkm w 3

Vlak voor de kwalificatie was er enige verwarring over het al dan niet toestaan van de carburateur die Keijzer Racing in de kart geplaatst had. Hoewel die perfect functioneerde, besloot het team toch op zeker te gaan en de oorspronkelijke carburateur terug te plaatsen. Dat kostte echter wel enige tijd, terwijl de kwalificatiesessie al bezig was. Eenmaal weer op de baan reed Van Leeuwen de tweede tijd in zijn sessie en de derde tijd overall. "Er had meer in gezeten", wist de jonge karter, "maar ik ben tevreden en zie de races met vertrouwen tegemoet."

Dat vertrouwen bleek niet misplaatst, want na een goede start in de eerste heat op zaterdag wist Van Leeuwen al snel de leiding te nemen om die ook niet meer uit handen te geven. Met een marge van bijna twee seconden kwam Van Leeuwen als eerste over de finish.
Ook zijn tweede heat domineerde Van Leeuwen, hij reed weg van zijn concurrenten en dit keer finishte hij ruim twee seconden voor zijn Britse achtervolger.

mvl dkm w 2

Nadat de vrije trainingen op vrijdag en de races op zaterdag onder droge omstandigheden hadden plaatsgevonden waren op zondag de hemelsluizen flink opengedraaid. Voor Martijn van Leeuwen niet de optimale conditie: "Ik ben geen regenrijder", schatte de 15-jarige karter zijn kansen in.

Toch onderschatte Van Leeuwen zichzelf daarmee, want terwijl de regen naar beneden gutste reed hij de pre-finale net zo sterk als zijn twee heats op zaterdag en kwam hij wederom als eerste over de meet. "Ja, het ging weer erg goed", lachte een doorweekte Van Leeuwen.

mvl dkm w 4

Zo mocht Martijn van Leeuwen de finale starten vanaf de mooiste positie. Wederom in de stromende regen legde hij ook in de finale de concurrentie het zwijgen op. Daarmee won Van Leeuwen zijn vierde race op rij, een grote prestatie in het KF-kampioenschap, waarin hij dit jaar als rookie optreed en na dit prachtige resultaat nu de leiding in het kampioenschap heeft genomen. "Heerlijk als alles klopt, ik ben blij dat ik iedereen mijn snelheid heb kunnen tonen."

mvl dkm w p1

Martijn van Leeuwen beleefde na de finale nog een persoonlijke primeur: "Ik moest meedoen aan een dopingcontrole en dat heb ik nog niet eerder hoeven doen. Ook in onze sport wordt hierop getest en dat is prima, want velen onderschatten hoe zwaar karten lichamelijk is. Ik heb echter geen angst voor de uitslag en ga mijn zege samen met mijn team Keijzer Racing vieren", besloot een uiterst tevreden Martijn van Leeuwen zijn mooie weekend.

mvl dkm w p2

De volgende ronde van het DKM vindt plaats in het weekend van 16 en 17 augustus in Oschersleben (D) en dat is tevens het eerstvolgende event waaraan Van Leeuwen zal deelnemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet