DKM

Karting: DKM: Martijn van Leeuwen dominant in Wackersdorf, Nederlands spektakel in KZ2

Of je nu in Hahn was voor de Chrono, op Circuit Zolder voor de Dutch Super Car Challenge of in Wackersdorf voor de tweede DKM, de regen was aanwezig! Maar toch, onze landgenoten kenden een uitstekend weekend in het Duits kampioenschap en haalden de ene top vijf klassering na de andere binnen. Het was vooral belangrijk wat er in de KZ2 te gebeuren stond, binnen twee weken gaat de tweede ronde van het EK namelijk door op diezelfde baan in Wackersdorf!

Tekst: Philippe De Roeck

In de KFJ was het de Belg Benjamin Lessennes die iets wat verrassend de tweede plek opeiste op vrijdag. Hij moest enkel de Italiaan Leonardo Lorandi voorlaten terwijl David Beckmann derde werd. Lessennes stond na de heats vierde geklasseerd terwijl Mick Junior naar de leiding ging. Leonardo Lorandi kwam op P2, Beckmann volgde op P3. Over naar de finales van vandaag dan. Opnieuw was Benjamin Lessennes aan het feest. Hij won de eerste finale voor Mick Junior en Lirim Zendeli. Michael Kuiper, Bent Viscaal en Jarno Opmeer finishten keurig in de top tien. Bard Verkroost werd 24e, Rinus van Kalmthout moest in de openingsronde al naar de kant. De uitslagen van race twee waren bij het online gaan van dit artikel nog niet beschikbaar, deze volgen later!

Ook Martijn van Leeuwen was net zoals Lessennes uitstekend bij de les in de kwalificaties van de KF. De Nederlander realiseerde een keurige derde tijd achter Callum Illot en Hannes Janker. Shane Vandenbroek ruilde de schakelkart weer in voor de automaat en werd 26e. De regen op zaterdag bracht twee maal winst voor van Leeuwen met zich mee. Pole voor zondag dus! Illot werd als tweede geklasseerd, Alessio Lorandi derde.
Ook vandaag stond er geen maat op van Leeuwen die zowel race één als race twee wist te winnen. Andre Matisic en Lukas Speck vervoegden de Nederlander in beide races op het podium!

Als de kwalificatie van de KZ2 dit weekend, ook binnen twee weken dezelfde top drie kent, dan zien we het helemaal goed komen. Jorrit Pex pakte op zijn favoriete baan een sterke pole voor, alweer, een sterk presterende Marijn Kremers en man in vorm en kampioenschapsleider Rick Dreezen. Jonathan Thonon realiseerde een zesde tijd, Finn Kooijman werd 11e, Stan Pex 13e, Verdi Geurts 18e, Guust Specken 21e, Symen Wiggers 26e, Ricardo Romkema 29e. Nick de Bruin 36e, Dylan Davies 46e, Kevin Verhoeven 54e. Pepijn Steeman 65e en Eline Chehin 66e, Roy van Dijk reed slechts één rondje en werd 72e. Na de heats vielen de Nederlanders en Belgen vooraan wat terug. Simo Puhaka kwam naar P1, Davide Fore ging naar twee en Simas Juodvirsis werd derde. Thonon maakte twee plekjes goed en werd vierde, net voor Marijn Kremers. Jorrit Pex viel terug naar een plek net buiten de top tien terwijl Rick Dreezen af te rekenen kreeg met versnellingsbak problemen en terug viel naar P13. Stan Pex, Symen Wiggers en Guust Specken waren de overige Nederlanders die in de top 20 terug te vinden waren. Opnieuw werd het klassement overhoop gegooid in race één. Davide Foré won voor Jan Midrla en Jonathan Thonon. Finn Kooijman werd sterk zesde, Guust Specken achtste, Marijn Kremers negende en Rick Dreezen tiende. Symen Wiggers en een uitstekend terugkerende Roy van Dijk werden 18e en 19e, Kevin Verhoeven 21e. Romkema, Stan en Jorrit Pex, Pepijn Steeman, Verdi Geurts en Dylan Davies haalden het einde niet. Race twee dan met winst voor opnieuw een andere rijder, Alexander Schmitz. Simas Juodvirsis werd tweede maar nog mooier was de derde plek voor Guust Specken en P4 en P5 voor Kremers en Dreezen. Kooijman werd 8e, Davies keerde sterk terug tot P11, Verhoeven werd 17e, van Dijk 18e, Steeman 21e, Romkema 24e en Geurts 28e. Stan en Jorrit Pex, Symen Wiggers en Jonathan Thonon haalden het einde niet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet