CIKFIA

Karting: CIKFIA: Nederlanders en Belgen op oorlogspad in Genk!

Zaterdag 7

Karting Genk heeft er een drukke dag opzitten. Vandaag kwamen in vier klassen meer dan 230 rijders in actie tijdens het Europees kampioenschap karting op de Horensberg in Genk. De zon van gisteren verdween achter de wolken maar toch was het aangenaam vertoeven in en rond de gigantische paddock. Onze landgenoten verkeerden in uitstekende vorm vandaag. Zo behield Verschoor zijn pole en kwam van Kalmthout naar P2 in de Academy, staat Rick Dreezen op de eerste rij in de KZ en is Martijn van Leeuwen aan een opmars bezig in de KF.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Lando Norris veroverde gisteren de pole in de KF. Vandaag boekte de Britt twee overwinningen, zijn landgenoot Callum Illot wist drie races te winnen en pakt zo de pole over van de kleine RFM piloot. Hannes Janker wist zijn plek vooraan het veld te behouden en start de prefinale als derde.

Zaterdag 8

Van Leeuwen noteerde gisteren een tijd die drie tienden trager was dan de poletijd. Dat bracht hem op een 23e tijd maar van Leeuwen is een racer in hart en nieren en werd twee keer vijfde en een keer negende. Een zevende tijd is het mooie eindresultaat voor van Leeuwen.

Zaterdag 9

In de KZ2 geeft Andrea Dalè nog steeds het tempo aan Jan Midrla en Douglas Lundberg wisten elk wat plekken goed te maken en starten morgen tweede en derde. Ricardo Romkema deed het uitstekend vandaag en start ondanks een mindere tweede heat als zesde morgen, twee plekken voor Guust Specken die de ene na de andere deelnemer wist te passeren en strakke races reed vandaag! Finn Kooijman sluit met een tiende plek de top tien af! Ryan van der Burgt en Menno Paauwe werden 12e en dertiende.

Zaterdag 3

Pechvogel van de dag is ongetwijfeld Marijn Kremers die gisteren een tweede tijd neerzette in de chrono. De Birel rijder werd drie keer tweede, één keer derde maar werd in de laatste heat pas 31e waardoor Kremers als vijftiende van start moet in de prefinale. Verder haalde de Belg Kenny Charles keurig de top twintig met een negentiende tijd. Dylan Davies werd 24e, Thierry Delré 25e. Stan Pex werd 32e, Jordi van Moorsel 34e, William van der Kaaij 47e, Sam Claes 66e en Eline Chehin 68e

Zaterdag 5

Rick Dreezen was de Belgische hoop op poleposition gisteren. De Limburger, opgegroeid in Genk, was al het gehele weekend erg snel maar de kwalificatie gisteren liep niet zoals het moest. Na vandaag weten we ook waarom... "Al vanaf de eerste ronde steeg de watertemperatuur tot 100 graden. Een defecte waterpomp zorgde ervoor dat de motor lang niet optimaal presteerde:" Aldus Dreezen tegenover AUTOSPORT.nl. Dreezen moest zich tevreden stellen met een negende tijd.
Arnaud Kozlinski hield goed stand tijdens de heats en won de eerste maar werd pas vierde in race twee. Die tweede race werd gewonnen door Rick Dreezen waardoor ze beiden met gelijke punten op kop van de rangschikking staan. Echter geeft de snelste tijd in de kwalificatie dan de doorslag en zo staat Kozlinski op pole voor Dreezen en Marco Ardigo. Jonathan Thonon sluit daarachter meteen aan op P4. Ook Jorrit Pex kende een solide dag en finishte keurig zesde terwijl Yannick de Brabander negende start morgen. Paolo de Conto viel in de eerste race uit terwijl hij in tweede positie lag en start als tiende terwijl Bas Lammers een eerste keer negende werd maar de tweede keer al uitbollend over de meet kwam, de race had geen ronde langer mogen duren voor de voormalige wereldkampioen! Hij start morgen als zeventiende.

Zaterdag 4

Save the best for last zeggen ze wel eens. Wel, hou je vast! Na zijn pole van gisteren toonde Richard Verschoor vandaag ook zijn potentieel. De Nederlander won beide heats en start ook morgen vanaf de eerste plek in de prefinale. Verschoor deelt de eerste rij met Rinus van Kalmthout. Van Kalmthout één keer tweede en één keer derde maar dat was genoeg om Berkay Besler achter zich te houden en de tweede plek op te eisen.

Zaterdag 6

Ook de onervaren Belgen deden het bijlange niet slecht vandaag. Tristan Foldesi kwam tot achttiende plek, net voor Michelangelo Amendola op P19. Amendola kende een mindere eerste heat en werd zeventiende maar vandaag zette de jonge Genkenaar alles op alles en na een tik in de start waarbij de motor stilviel reed hij een sterke inhaal race tot P9!
De uitslagen zijn nog onder voorbehoud!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet