CIKFIA

Karting: CIKFIA: Verschoor debuteert met pole. Kremers en Thonon op eerste rij in KZ2 en KZ

KPX 1336

Op deze zonovergotene vrijdag, werden op Karting de Genk de kwalificaties voor het CIK FIA European Championship afgewerkt. Net zoals gisteren was de zon volop aanwezig en in wat voor onze Nederlanders en Belgen een thuisrace zal worden presteerde onze landgenoten meer dan verdienstelijk!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Als eerste kon de KF aan hun kwalificatie sessie beginnen. Kampioenschapsleider Lando Norris bevestigde daarin nog maar eens zijn goede vorm en pakte de pole. Naaste achtervolgers waren Hannes Janker en Alessio Lorandi.

KPX 1640

Nicklas Nielsen, die de leiding in het kampioenschap deelt met Norris realiseerde de vijfde tijd. Onze landgenoot Martijn van Leeuwen werd 23e. De Belg Maxime Poty kwam tot een 49e tijd.

KPX 1623

In de KZ2 prijkt de CRG met startnummer 369 van Andrea Dalè vooraan. Birel rijder Marijn Kremers zette een sterke tweede tijd neer, hij was snelste in zijn groep maar Dalè dook in een andere groep nog onder de tijd van Kremers. TonyKart fabrieksrijder Andreas Sebastian Hansen, in het verleden nog rijder voor het Belgische EGP team van Wim Eyckmans zette een derde tijd neer.

KPX 1616

De landgenoten dan; met een dertiende tijd voor Ricardo Romkema en de vijftiende tijd voor Guust Specken. Finn Kooijman werd 20e, Dylan Davies 22e, Ryan van der Burgt 25e, Stan Pex 28e, Thierry Delré 30e en Kenny Charles 31e. Menno Paauwe en Jordi van Moorsel werden kort daarachter 33e en 34e. William van der Kaaij werd 57e, Sam Claes 61e en Eline Chehin 63e.

KPX 1468

In de Academy klasse was er opnieuw goed nieuws te melden uit Nederlands kamp. Richard Verschoor pakte hierin de pole. Hij zat in de tweede groep en had zo een richttijd. Verschoor dook daar ruim een tiende onder en was de snelste van het hele pak. Ross Martin en Murilo Della Coletta werden tweede en derde.

KPX 1486

Ook Rinus van Kalmthout deed het bijzonder goed vandaag met een vierde tijd. De Belg Tristan Foldesi kwam tot een dertiende tijd terwijl Michelangelo Amendola bij zijn debuut op zo een hoog niveau een keurige zestiende plek uit de brand wist te slepen!

KPX 1730

De strijd om poleposition in de KZ klasse was bijzonder spannend. Het was Arnaud Kozlinski die in de eerste groep de snelste tijd neerzette. In de tweede groep, met onder anderen Thonon, Pex en Dreezen leek Thonon de tijd van Kozlinski aan te kunnen vallen maar uiteindelijk kwam de Belg twee honderdsten te kort. Kozlinski dus op pole voor Thonon en Paolo de Conto. Jorrit Pex zit er uitstekend bij met een vierde tijd. Rick Dreezen werd negende, Bas Lammers zestiende en Yannick de Brabander negentiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet