Diversen

Karting: Diversen: Christian Kuijer naar Rocli Racing

Kuijer

Nadat hij begin dit jaar even zijn TonyKart in de garage parkeerde om aan de Rotax Eurochallenge deel te nemen op een Intrepid zegt Nederlander Christian Kuijer het team van Wiep Torenvliet nu voor de rest van het seizoen vaarwel. Kuijer stapt over naar Rocli Racing en zal het seizoen volmaken op een Praga Kart.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

Christian Kuijer streed vanaf het begin dit seizoen meermaals vooraan mee in de Rotax Senioren. In enkele felbevochten wedstrijden haalde Kuijer al meerdere overwinningen binnen. Het liep als een treintje bij Torenvliet maar nu is het tijd voor iets anders.

"Het is inderdaad tijd voor wat anders" vertelt Kuijer tegenover AUTOSPORT.nl. "Iedereen rijdt tegenwoordig op OTK producten zoals TonyKart of Alonso chassis'. Wij hopen op een niet OTK product net zover te komen als die andere mannen. Voorloopig ziet het er goed uit. Het is een volledig nieuwe kart om te ontdekken en we hebben nog een hoop werk maar we komen er zeker en vast! Vorig weekend hebben we twee dagen op Genk getest, met de Tony en de Praga en op de Praga gingen we een halve seconde harder. Later op de dag werd dat zelfs zeven tienden."

"Morgen ochtend trekken we naar Spa om nog twee dagen te trainen met de GK4 om dan in Hahn volledig top te zijn. Samen met Rocli Racing gaat dat zeker lukken!" 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet