CIKFIA

Karting: CIKFIA: Titelstrijd helemaal open na tweede ronde EK KF KFJ in Zuera

EK KFJ Zuera podium KFJ

De tussenstand in het Europees kampioenschap voor de KF en KFJ automaat klassen is helemaal door elkaar geschud. Na vrijdag en zaterdag leken de hoofdrolspelers van de eerste ronde in La Conca ook dit weekend in Zuera dé kanshebbers op de zege maar tijdens de finales liep het toch weer anders. Tom Joyner en Anton Haaga pakten de winst en doen zo goede zaken in het kampioenschap.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: CIKFIA

Anton Haaga was in de KFJ erg constant. Vanaf de heats op zaterdag bleef de Zweed aan kop en na de prefinale won hij ook de finale. Daardoor stijgt hij een hele hoop plekken in het klassement en staat hij nu vierde. Daniel Ticktum en leider in het kampioenschap Enaam Ahmed eindigden de finale als tweede en derde. Devlin Defrancesco en Logan Sargeant werden vijfde en zesde maar staan wel nog steeds tweede en derde in de tussenstand. De Belg Ulysse de Pauw deed het uitstekend in Zuera en werd tiende. Kenny Roosens eindigde 28e en Benjamin Lessennes 34e. Er waren geen Nederlanders geplaatst voor de finale.

EK KF Zuera Podium KF

Tom Joyner stond in de KF vijfde na de heats maar kende een sterke prefinale en maakte het dan helemaal af in de finale. Nicklas Nielsen en Alessio Lorandi werden tweede en derde en doen weer helemaal in de titelstrijd. Martijn van Leeuwen kende geen al te best weekend. De Zanardi piloot moest drie dagen vechten voor wat hij waard was en kwam tot een zestiende plek in de finale na de prefinale als zesde geëindigd te zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet