CIKFIA

Karting: CIKFIA: Inhaalrace van Leeuwen, Tiene en Haaga pakken pole

EK KF Zuera Illot

Het zijn de Italiaan Felice Tiene en de Zweede Anton Haaga die dadelijk vanaf pole mogen vertrekken in de prefinales van de tweede ronde van het Europees kampioenschap KF en KFJ in Zuera.
De Belgen presteerde goed in de KFJ terwijl de enige Nederlander in de KF, Martijn van Leeuwen af te rekenen kreeg met pech.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK

De kwalificaties van vrijdag gaven al een eerste indicatie dat het veld kort bij elkaar zat. Terwijl Devlin Defrancesco de pole pakte bij de KFJ, deed Callum Illot dat bij de KF.

EK KF Zuera Haaga

Beiden moesten ze die plek, gisteren tijdens de heats, afstaan. In de KFJ kwam Anton Haaga, die op vrijdag een tweede tijd realiseerde, naar voren. Hij mag de prefinale vanaf pole aanvangen met Devlin Defrancesco naast zich. Logan Sargeant en David Beckman delen de tweede rij. Meteen daarachter volgt de eerste Belg al. Dat is Benjamin Lessennes op de Kosmic. Ook Ulysse de Pauw draait goed mee op de snelle Spaanse baan en start als tiende. Kenny Roosens, Bard Verkroost en Bent Viscaal konden zich nog niet plaatsen voor de finales van straks.

EK KF Zuera Tiene

In de KF staat de CRG van Tiene dus op kop. De Italiaan realiseerde een zesde tijd in de kwalificaties maar won gisteren al zijn heats en pakte zo dus de pole. Niko Kari en Nicklas Nielsen werden tweede en derde. Martijn van Leeuwen en Maxime Poty stelde wat teleur in de kwalificaties. Van Leeuwen werd pas 41e, Poty 45e. Van Leeuwen leek zich echter goed te herstellen en reed een sterke eerste heat waarna de motor, enkele ronden voor het einde, in de soep draaide. De overige drie heats zette de Nederlander alles op alles wat resulteerde in een 16e plek algemeen. Ook Maxime Poty maakte wat plekken goed en staat 38e geklasseerd.

De races zijn live te volgen via deze link!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet