RGMMC

Karting: RGMMC: Nederlanders en Belgen geven visitekaartje af in Rotax Junioren!

De heats voor de tweede ronde van de Rotax Eurochallenge zitten erop. Op de piste van 7Laghi in Casteletto was het vandaag wat minder warm dan gisteren maar de series brachten opnieuw het nodige vuurwerk met heel wat positiewisselingen als gevolg. Wat onze vrienden betreft is er wisselend succes al hebben we vier landgenoten in de top tien van de Junioren!

Tekst: Philippe De Roeck

Thomas Preining begon de heats vanaf pole en eindigde de heats ook in pole. Drie op drie voor de Oostenrijker uit Team TKP. Max Timmermans ruilde pas de blauw gele Alonso van DHR in voor een groene TonyKart uit de stal van Strawberry. Die overstap lijkt zijn vruchten af te werpen. De Belg won twee heats maar kende een mindere derde en laatste heat. Maar, niets verloren want Timmermans start de prefinale als tweede, naast Preining. Marcus Armstrong moest één plekje toegeven tegenover zijn start plek en gaat als derde van start. Naast hem staat de snelle Luc Willemse die tweede, vierde en vijfde werd vandaag. Een ijzersterk resultaat voor de Nederlander. Ook Rinus van Kalmthout gaat als een speer op Casteletto. De zoon van Marijn van Kalmthout, uitkomend voor VF Racing op een CRG kwam vandaag tot een zesde plek. Leonard Hoogenboom maakte een hoop plekken goed en staat keurig negende. Richard Verschoor kende een slechte eerste heat waarin hij buiten de top 20 finishte. Verschoor herstelde wel goed in de volgende twee heats waarin hij tweede en derde werd, een 12e startplek is het gevolg. Ook Dylan Buys, Nick Dunker en Danny Kroes deden het goed vandaag. Met een achttiende, twintigste en vierentwintigste plek wisten alle drie de heren zich te plaatsen voor de prefinales van morgen! Denise de Rooij, Ruben Real del Sarte en Lars Olofsen zullen zich via de second chance heats moeten plaatsen voor die plek in de finale.

Bij de Rotax Senioren waren de troepen van Strawberry oppermachtig. De eerste drie plekken gingen naar het Britse team met Harry Webb op pole voor Guan Yu Zhou en Joseph Reily. Lars Lamborelle is de beste Nederlander op een 15e plaats. Daar zal de Nederlander echter, terecht, niet tevreden mee zijn. Na een derde, vierde en tweede plek liep het bij de start van de laatste heat helemaal fout. Lamborelle kreeg de motor na verwoede pogingen niet aan de praat en raakte niet weg vanaf pre-grid. Dries Vanthoor verloor enkele plekken maar heeft met een 17e plek wel nog uitzicht op een mooie top tien klassering en misschien zelfs meer. Glenn Van Parijs, Benjamin Bailly en Yannick de Brabander zijn de laatste Belgen die rechtstreeks naar de finale gaan. Tom Meijer moet in de second chance heat als vierde van start, Michael Cool als tiende. Ook Yaro Deckers en Gavin Jonk zien we terug in de second chance heats. Alles of niets dus morgenochtend voor deze rijders.

In een sterk DD2 veld konden onze landgenoten geen potten breken. Vooraan voert Paolo de Conto nog steeds het tempo aan voor Sean Babbington en Jordan Lennox. Xen de Ruwe viel terug tot een 20e plek terwijl Bryan Eerden 23e werd. Erwin Montfoort volgt op de voet met een 24e plek terwijl Lorenzo van Riet met P26 niet ver weg is.
Uitslagen onder voorbehoud!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet