Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Glen Van Droogenbroeck onklopbaar in Genk

KPX 6161

Glen Vandroogenbroeck kent een uitstekende seizoenstart. Zowel in de BMC als BNL is de Daems rijder moeilijk te kloppen. Dat bleek vorig weekend nog maar eens op Karting Genk waar hij na het veroveren van de pole ook de finale wist de winnen, de derde op rij al! AUTOSPORT.nl vroeg de man in vorm even om een terugblik.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Glen Vandroogenbroeck en Daems Racing lijkt een top combinatie te zijn. Het loopt binnen het team als een treintje dat, eens het vertrokken is, maar moeilijk te stoppen is.
Op vrijdag werd eerste de tent opgebouwd waarna de motoren ingereden werden. "Na het roderen begonnen we toch al wat gas te geven en het liep meteen erg goed. De baan lag er goed bij en zowel ik, als mijn teammaat Isabel Xhofleer, draaide de snelste tijden van het pak."

KPX 6421

Ook zaterdag verliep alles volgens plan voor van Droogenbroeck. Zowel op oude als nieuwe banden waren de tijden goed en na het testen van de goede motor leek alles goed te komen voor de kwalificaties.
"We vertrokken in de warm up meteen op nieuwe banden. Ik noteerde de snelste tijd van mijn groep maar de andere groep was sneller en dus kwam ik net wat te kort. De kwalificatie verliep volgens plan. Ik kon naar een groepje rijden en pakte, met bijna twee tienden verschil op de nummer twee, polepositie. In de eerste heat verliep alles perfect en reed ik van start tot finish aan de leiding. Ook heat twee verliep even vlekkeloos en ik kwam met een aardige voorsprong binnen. De finale mocht ik dus als eerste starten. Ik nam meteen kop start en gaf mijn eerste plek niet meer uit handen."

KPX 6409

"Hierbij wil ik graag nog wat mensen bedanken. Karel Daems voor de perfecte motoren, Jan Daems voor de goede ondersteuning. Mijn super monteur Jan van den Ouweland, en natuurlijk mijn vriendin!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet