RGMMC

Karting: RGMMC: Belgen en Nederlanders kansrijk richting heats

Met de kwalificaties die vandaag op het menu stonden, is de tweede ronde van de Rotax Eurochallenge nu echt begonnen! In Casteletto moesten de Junioren, Senioren en DD2 rijders vol aan de bak om één knallende ronde neer te zetten en zo een goede uitgangspositie voor de series te bemachtigen. In de Junioren was het opnieuw Thomas Preining die de snelste was. Guan Yu Zhou noteerde de snelste tijd in de Senioren terwijl de pole bij de DD2 voor Paolo de Conto is.

Tekst: Philippe De Roeck

We beginnen het verslag met wat minder nieuws uit het kamp van de Nederlanders. Mike Bartels blesseerde gisteren de ribben tijdens de trainingen en verschijnt ondanks het maken van een nieuwe ribbeschermer niet meer aan de start. Ook Bas de Laat haalde het EK niet, zijn blessure aan de hand lijkt nog niet volledig genezen.

Over naar de orde van de dag dan, de strijd om poleposition. Beginnen doen we bij de Junioren waar dus Thomas Preining die opnieuw de snelste was. Het is voor Preining al de achtste pole uit negen wedstrijden. De Team TKP rijder haalde het voor Marcus Armstrong en de Belg Max Timmermans. De top drie ligt ruim een tiende van elkaar gescheiden en dus lijkt de kloof stilletjes aan gedicht te worden. De top vijf is nog niet rond, of daar is de volgende Team TKP rijder al. Luc Willemse deed het uitstekend vandaag en noteerde een vierde tijd, voor Rinus van Kalmthout op de CRG. Richard Verschoor sluit met een negende tijd de top tien af. Danny Kroes en Dylan Buys werden 22e en 23e, Leonard Hoogenboom 30e, Denise de Rooij 33e, Nick Duncer 35e en Lars Olofsen 42e.

In de Senioren waren het zoals verwacht de Strawberry Racing rijders die gingen uitmaken wie pole pakte. Het was uiteindelijk Guan Yu Zhou die sneller was dan Harry Webb en Brett Ward. Dries Vanthoor leverde een uitstekende prestatie door een zesde tijd neer te zetten op een baan waar hij vorig jaar, in de Junioren, ook al erg snel was. Ook Lars Lamborelle, nu bij Strawberry, reed zich in de kijker met een zevende tijd. Glenn van Parijs noteerde een 25e tijd, Yannick de Brabander een 33e en Tom Meijer de 35e. Benjamin Bailly werd 39e, Michael Cool 42e, Yaro Deckers 43e en Gavin Jonk 47e.

In de DD2 tot slot trok ervaren man Paolo de Conto aan het langste eind. Sean Babbington moest slechts 0.022 seconden toegeven op de Italiaan en werd zo tweede voor Anthony Abasse. Xen de Ruwe is met een veertiende tijd de eerste rijder uit de lage landen. Lorenzo van Riet werd 18e, Bryan Eerden 20e en Erwin Montfoort 35e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet