RGMMC

Karting:RGMMC: Tweede ronde, dit weekend in Casteletto

Genk zaterdag 6

Voor het tweede jaar op rij komt de Rotax Eurochallenge dit weekend in actie in Casteletto. Na de openingswedstrijd, ruim een maand geleden, in Genk doet het Europees kampioenschap Rotax Max nu het 7 Laghi circuit in Italië aan. Op de uitdagende baan strijden meer dan 170 deelnemers voor een plek op het podium.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Hoe die strijd zal verlopen blijft afwachten. Na de heftige eerste ronde in Genk zal de toon de vandaag, tijdens de officiële eerste vrije trainingen, meteen gezet moeten worden. We hopen alvast op mooie en eerlijke gevechten op 1.2 kilometer lange circuit.

Genk zaterdag 8

Heel wat Nederlanders en Belgen zijn al sinds het begin van de week in Italië aangekomen om de baan te verkennen en waardevolle meters te maken. Helaas vinden we geen Belgen en Nederlanders helemaal bovenaan het klassement, al staan er wel enkele rijders van de lage landen in zeer kansrijke posities in de EK tussenstand.

Genk zondag 6

Bij de Rotax Junioren gaat Thomas Preining aan de leiding. De Oostenrijker pakte het in Genk slim aan en reed solide naar winst. Daarachter liep het zoals u weet heel wat minder vlot. De tweede plek kwam in handen van Dean McDonald voor Nederlander Richard Verschoor. Eerste Belg is Max Timmermans op een vijfde plek!

Bij de Senioren is het Joseph Reily die de kop van het klassement aanvoert. De Britt gaat zijn team- en landgenoot Guan Yu Zhou vooraf terwijl Ed Brand als derde staat. Dries Vanthoor is met een zevende plek de beste Belg, Melvin Benders de beste Nederlander op P11 al neemt hij in Casteletto niet deel.

Genk zondag 3

In de DD2 zal vooral de strijd tussen de fabriekspiloten spannend om volgen zijn. Ben Cooper staat hierin op kop voor Jonathan Thonon en Jordan Lennox Lamb. Birel, voor Praga en CRG dus! Helemaal niet ver daar van af, op P5, staat Bryan Eerden als eerste Nederlander terwijl Mathias Detige met een veertiende plek, de beste Belg is.

Genk vrijdag 7

Morgen staan de kwalificaties op het programma, zaterdag de heats en zondag de finales! Alles is live te volgen via de livestream en via de site van de Rotax Eurochallenge! Ook AUTOSPORT.nl brengt vanaf morgen verslag uit van de prestaties van onze Nederlanders en Belgen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet