CIKFIA

Karting: CIKFIA: Norris en Illot als leiders naar ZueraEK La Conca zaterdag Norris

We naderen de tweede ronde van het Europees kampioenschap KF en KFJ. Na een mooie openingsronde in La Conca trekken de beste karters van Europa nu naar Zuera in Spanje. Een totaal andere baan, helemaal omgeven door zand, waar de power van de motoren wellicht de doorslag zal geven. Zuera vormt zowel voor de KF als de KFJ de tweede ronde van het kampioenschap. Daarna trekt de KF naar Genk, de KFJ naar Kristianstad om dan eind augustus, samen, te eindigen op PFI.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: CIK

Eén ronde werd er dus al afgewerkt maar veel kunnen we daar niet uit afleiden. La Conca is immers een baan die veel piloten beter kennen als hun broekzak en waar veel teams regelmatig het nodige testwerk uitvoeren. De nodige ervaring in Zuera zal een veel belangrijkere rol spelen.

EK La Conca Vrijdag Norris

Het zijn de Britten die tot nu toe op kop staan in het kampioenschap. In de KFJ leidt Enaam Ahmed voor de Amerikanen Delvin Defrancesco en Logan Sargeant. Ulysse de Pauw is eerste Belg op een keurige 20e plek, net voor Nederlander Rinus van Kalmthout op P21. Van Kalmthout is er op Zuera echter niet bij, hij rijdt dit weekend het Rotax European Championship in Castelletto.

EK La Conca zaterdag Callum

In de KF klasse is het dan weer Callum Illot die acht punten voorsprong heeft op de kleine Lando Norris. Niko Kari staat derde in de tussenstand. Slechts één deelnemer uit de lage landen hier, met Martijn van Leeuwen op een keurige achtste plek. Maxime Potty staat 39e.

Vrijdag starten de kwalificaties, zondag avond weten we wie als leider naar Genk of Kristianstad trekt!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet