Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Volop zon tijdens tweede BMC in Genk!

KPX 4392

Karting Genk heeft een mooie Belgian Max Challenge achter de rug. Na de eerste ronde, een kleine maand geleden, vond gisteren de tweede van zes wedstrijden plaats op de Horensberg. Het beloofde een mooie 25e mei te worden, en dat werd het ook. De toeschouwers zagen mooie en spannende races met een aangenaam zonnetje op de achtergrond. Messen geslepen, degens gekruist, de strijd kon beginnen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Met het oog op de volgende Rotax Eurochallenge die binnen een week gereden zal worden in Castelletto was deze wedstrijd voor enkele Junioren en Senioren rijders de ideale voorbereiding op die wedstrijd. Velen van hen vertrokken dan ook meteen na afloop richting Italië.

KPX 6443

Rijders die zich geen zorgen moeten maken over het naderende EK in Italië zijn die in de MicroMax klasse. Door de afwezigheid van Kobe Pauwels stonden er slechts vier rijders aan de start. Het was Luca Leistra die in de ochtend de pole wegkaapte voor Bjarne van der Linden en Dries Smeulders.
Gilles Stadsbader mocht vanaf een vierde plek de eerste finale aanvatten.
Vanaf die vierde plek maakte Stadsbader er meteen een mooie strijd van. Hij haalde zijn concurrenten in en wist zo de eerste race te winnen. Luca Leistra en Bjarne van der Linden werden tweede en derde. In de tweede race was het Luca Leistra die mocht zegenvieren en zo meteen het dagklassement wist te winnen. Bjarne van der Linden wist immers voor Stadsbader te eindigen die zo tweede werd en in het dagklassement de derde plek bezette, na van der Linden die tweede werd.

KPX 4498

Xavier Handsaeme heeft zijn overstap naar het team van Birger Bouvin uitstekend verteerd. In de MiniMax klasse haalde Handsaeme met slechts 0.047 seconden voorsprong op Xander Pryzbylak de pole binnen. Rookie Ilian Bruynseels volgde de raad van zijn monteur, Christophe Raymakers goed op en startte erg knap als derde. Voor Handsaeme kon het weekend niet beter eindigen. Na zijn pole won hij meteen ook race één en race twee. Rens van Pelt die met een zesde tijd wat teleurstelde in de kwalificatie wist toch weer naar voren te knokken en kwam twee keer als tweede voorbij het zwart wit geblokt. Na een mindere eerste race maakteDylan Cleeren het goed in de tweede race waarin hij derde werd. Mede door het uitvallen van Yoni Cauwenbergh, die in de eerste race nog derde werd, in race twee mocht Cleeren als derde mee op het podium! VICI rijder Ilian Bruynseels viel na zijn derde plaats in de kwalificatie wat terug naar een zesde plek algemeen.

KPX 5226

Ries Viverette is uitstekend bezig aan zijn eerste seizoen in de Junioren. Na wat lastigere BNL wedstrijden lijkt het BMC kampioenschap zijn ding wel te worden getuige een mooie pole bij de Rotax Junioren. Noah Roovers was het tweede niet OTK product in de top drie. Hij werd met zijn Gillard knap tweede voor Eric Stahl die zijn Schepers Alonso op P3 parkeerde. De races kenden heel wat positie wisselingen met enkele verrassende wendingen. Zo was het Noah Roovers die aan een derde en tweede plek genoeg had om de dagwinst binnen te halen. Deniz Beckers moest genoegen nemen met plek twee al had er meer in gezeten na zijn winst in de eerste race. Joey Alders pakte met een derde plek zijn eerste podium van het seizoen. Eric Stahl kende een dramatische eerste race maar wist race twee wel te winnen. Zo sluit hij zijn BMC weekend toch met een positieve noot af!

KPX 6161

Verrassend was de pole van Glen van Droogenbroeck allerminst. Maar dat het verschil bijna twee tienden bedroeg verbaasde enkelen wel! Het was Marnik Battryn die op zijn CRG keurig tweede mocht starten terwijl Lennert van Bogaert na een keurige tijd in de tweede groep de derde plek wegkaapte. Na de heats veranderde er vooraan maar weinig. Van Droogenbroeck mocht de finale nog steeds vanaf de eerste plek aanvangen, Battryn vertrok op twee en van Bogaert op drie. Regerend kampioen, Glenn van Parijs kwam na een mindere chrono terug naar voren en startte als vierde voor Melvin Benders op P5.

KPX 6409

In alweer een erg boeiende finale met veel positie wisselingen hield van Droogenbroeck het hoofd koel. De DAEMS rijder pakte zo alweer de winst en lijkt erg moeilijk te kloppen. Melvin Benders lijkt altijd weer wat meer te kunnen in de finale. Zo ook gisteren waarin hij van vier naar twee ging. Glenn Van Parijs kwam als derde over de streep terwijl Marnik Battryn wat terugviel naar een vierde plek. Kevin Langers tot slot werd knap vijfde, startend vanaf P11. Lennert van Bogaert daarentegen viel dan weer ver terug naar P17.

KPX 4894

De ervaren Jonathan Knevels was in de kwalificaties van de Gentle Max de snelste. Thomas Mourant reed een keurige tweede tijd voor Kristof Allaerts. Knevels scoorde een twee op twee en pakte zo opnieuw de overwinning na ook de eerste wedstrijd gewonnen te hebben. Thomas Mourant moest in de eerste race een plekje afstaan aan Kristof Allaerts maar werd in race twee wel tweede en stelde zo zijn tweede plek in de einduitslag veilig. Kristof Allaerts scoorde dus zoals gezegd een tweede plek in race één maar viel in de tweede race terug tot P4. Dat was voldoende om de derde plek in het dagklassement te pakken. Als laatste geven we nog even de winst van Bruno Cabooter in de Masters mee!

KPX 6470

De Belgian Max Challenge verlaat Karting Genk nu voor een tijdje. De volgende wedstrijd is die in de bossen van Kerpen. Een mooie baan waar steeds iemand net dat tikkeltje meer kan. Afspraak, 22juni op de Erftlandring in Kerpen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet