Diversen

Karting: Diversen: Wordt opduwen vanaf 2015 onmogelijk?

BMC4 16

De CIK is zopas met een bericht naar buiten gekomen, waarin men een oplossing lijkt gevonden te hebben voor het agressieve rijgedrag van bepaalde piloten. Sinds de komst van de brede achterbumpers, is het risico om over je voorganger gelanceerd te worden enorm afgenomen. Dat hebben de rijders uiteraard ook door en dat komt de sportiviteit van de sport zeker niet ten goede. De CIK plant een hervorming van de voorbumpers die na het duwen afvallen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Je kan het draaien of keren hoe je wil maar het gaat er de laatste tijd hard aan toe op de Europese karting circuits. Grote of kleine wedstrijden, allemaal hebben ze meer dan ooit te kampen met rijders die een veel te agressieve rijstijl hanteren en de concurrentie enkel voorbij lijken te gaan, door ze van de baan te kegelen.

Genk zaterdag 1

Dat viel ook de CIK op waardoor actie ondernomen moest worden. De organisatie contacteerde bumper fabrikant KG om samen een oplossing te zoeken. Het aanpassen van de achterbumper was geen optie en dus werd de voorbumper onder handen genomen. Na maanden van testen en ontwikkelen lijkt de oplossing eenvoudig. Als een rijder, de rijder voor hem duwt met een kracht die groter is dan toelaatbaar of neer komt op een snelheidsverschil van vijf kilometer per uur komt de bevestiging van de bumper los maar blijft hij aan het chassis verbonden. De rijder zal, indien hij een straf wil ontlopen, wel de pits moeten opzoeken om de bumper weer correct te bevestigen.
De CIK toont zich erg tevreden over het resultaat en plant de invoering van deze bumpers voor 1 januari 2015.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet