Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Wie wordt mid season kampioen?

Vandaag zaterdag 17 mei 2014 vond de kick off van het vierde NK karting plaats op Circuit Park Berghem. Onder werkelijk fantastiche race omstandigheden vonden de kwalificaties plaats onder leiding van Clerk of the course Mark van Hoek en zijn officials.

Tekst: Ray Lansink
Foto's: Michael Melis


1KPX 9128

Zoals we gewend zijn beten de Micro's het spits af. Mike van Vugt greep hier pole position voor Janno "Dakar" Versluis op minder dan een tiende van een seconde. De nummer drie op de startgrid Rik Koen vinden we op een halve seconde achterstand terug net voor klassementsleider Justin Polman op plek vier.

KPX 9032

Bij de Mini Max was Daan Willemse, na zijn crash op Spa Francorchamps, weer van de partij met een zestiende tijd, zijn maatje Riley Schut is nog herstellende en hopen we zo spoedig mogelijk weer op de baan te zien. Wat de uitslag betreft bij de Mini Max kunnen we zeggen dat de van Berlo show voortduurt. Oftewel weer een van Berlo op pole, en dit slechts twee honderdstenvan een seconde voor Senna van Walstijn en vier honderdsten voor Rens van Pelt. Als we het hebben over een hoog niveau en strijd, dan vinden we dat morgen in de Mini Max.

Bij de Max Junioren kwam, als we het zo mogen noemen, TKP rijder Richard Verschoor met een "handicap" aan de start. Zijn coach en monteur Mats van de Brand moest vandaag zelf acte de precense geven in een Ford Fiesta R2 in de Sezoensrally te België. Ondanks dit gemis reed Richard bijna ongenaakbaar naar alweer een pole position voor zijn teamgenoot Dylan Buys die na zijn teamwissel weer helemaal terug lijkt aan het front. Verrassing van deze dag is toch wel Rowan Grinwis, de enige man in de top 10 die niet op een OTK rijdt zet zijn PDB Racing Gillard met een snaarstrakke ronde binnen twee tienden van Richard Verschoor. Ook hier weer zien we dat de competitie groot is en de opzet van Rotax werkt, de top tien binnen drie tienden van elkaar.

Wat moeten we over de Max Senioren nog zeggen. Eigenlijk vanaf de eerste racedag van dit seizoen springen er 4 rijders echt uit, constante tijden fair racen en laten zien dat zij de kampioenskandidaten van 2014 zijn. Ook is het mooi om te zien dat in de koningsklasse van de Max enkele mannen regelmatig hun snelheid laten zien zoals Mike Bartels en Roel Jonker maar die nog net dat stukje gogme missen om altijd die top prestaties te leveren. Maar goed, de pole ging naar Sam Schippers op de voet gevolgd door Roy Curfs, Willem Jan de Loos en Christijan Kuijer. Ook hier weer mooi om te zien dat Nick Smit met zijn Mach1 tussen het OTK geweld stand houd met een vijfde plaats.

KPX 8910


Bij de KZ2 greep good old Ricardo Romkema de pole. Ik ken hem nog uit de tijd dat zijn moeder zijn veters nog moest strikken maar hij rijdt nu toch al wat jaren voor in het veld en heeft in die tijd gelukkig veel bijgeleerd. Coming man (als we hem nog zo mogen noemen) Finn Kooijman laat zien dat iemand die vanuit de Max Junioren overstapt naar de KZ gewoon mee kan in dit geweld. Hij pakt een verdienstelijke tweede plek voor de beresterke Ryan van der Burgt op zijn DR.

Bij de KZ2 Plus gaat de pole naar Edgar Oosting die op de hielen gezeten word door Benno Ridder en Peter Mastenbroek. Ondanks hun Plus geven deze mannen wel degelijk gas. Mocht u deze heren eens aan het werk willen zien kom dan morgen naar Circuit Park Berghem, en beleef een heerlijke dag racen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet