CIKFIA

Karting: CIKFIA: Illot en Ahmed zegevieren op La Conca

Enaam Ahmed en Callum Illot hebben de eerste ronde van het Europese kampioenschap karting in de KFJ en KF gewonnen. Op de ondertussen bekende baan in La Conca wisten beide heren de finale als eerste te finishen om zo de leiding in het kampioenschap te pakken. In de KFJ was Ulysse de Pauw de beste Belg terwijl Martijn van Leeuwen in de KF opnieuw zijn visite kaartje afgaf.

Tekst: Philippe De Roeck

Niet de verwachte namen, Defrancesco of Norris, wonnen dus de finales vandaag. In de KFJ wist Defrancesco wel nog de prefinale te winnen voor de sterk rijdende Ulysse de Pauw die tweede werd. Enaam Ahmed werd hierin derde en mocht zo de finale starten in het spoor van Delvin Defrancesco. Ahmed wist de leiding uiteindelijk ook over te nemen en zo de winst te pakken voor Logan Sargeant en Delvin Defrancesco. Met een vijftiende plek was de Pauw na afloop wel nog de snelste Belg al zat er gezien die tweede startplek wel meer in. Benjamin Lessennes werd zeventiende en Bard Verkroost 27e. De overige landgenoten wisten zich jammer genoeg niet te plaatsen.

We hadden de kansen van Martijn van Leeuwen om in de finale nog een rol van betekenis te spelen eigenlijk al een beetje opgeborgen maar van Leeuwen bewees dat de race altijd gereden moet worden. Na een zeventiende plek na de heats verraste van Leeuwen met een vierde plek in de prefinale. De finale eindigde de Keijzer Racing piloot als zesde terwijl de winst naar Callum Illot ging voor Niko Kari en Lando Norris. Maxime Potty kon zich niet plaatsen voor de finale.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet