CIKFIA

Karting: CIKFIA: Defrancesco en Norris blijven voorin tijdens EK in La Conca

EK La Conca zaterdag Norris

Na de heats van het Europees kampioenschap KF/KFJ hebben zowel Delvin Defrancesco als Lando Norris hun eerste plek behouden. In de KF maakte van Leeuwen enkele plekken goed terwijl Ulysse de Pauw terugviel in de KFJ maar nog steeds de beste uit de lage landen is.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: CIKFIA

Na zijn snelste tijd tijdens de kwalificaties wist Defrancesco ook in de heats zijn koppositie veilig te stellen. De Britt mag hierdoor de prefinale van straks als eerste aanvangen. Mick Junior kwam sterk naar voren en bezette de tweede plek voor Sebastian Fernandez. Beste Belg was dus Ulysse de Pauw op een zeventiende plek voor Benjamin Lessennes op P19. Bard Verkroost was met een dertigste tijd de beste Nederlander, Kenny Roosens en Rinus van Kalmthout werden 33e en 34e. Een mooie inhaalslag overigens van van Kalmthout die na de kwalificaties pas 64e was. Bent Viscaal sloot met een 56e plek het Nederlands treintje af.

EK La Conca zaterdag Junior

Ook in de KF behield de snelste man van vrijdag zijn eerste plek. Lando Norris bleef dus aan kop terwijl Callum Illot naar een tweede plek opschoof en dat den koste van de Spanjaard Pedro Hiltebrand. Met een zeventiende plek maakte Martijn van Leeuwen slechts drie plekken goed ten opzichte van zijn start positie. Nog wat werk aan de winkel dus vandaag. De enige Belg, Maxime Potty werd 43e.

De races van vandaag zijn live te volgen via de livestream.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet