CIKFIA

Karting: CIKFIA: Defrancesco en Norris op pole tijdens EK in La Conca

EK La Conca Vrijdag Defrancesco

Tijdens de eerste ronde van het Europees kampioenschap KF/KFJ in La Conca hebben Lando Norris en Delvin Defrancesco de snelste tijd gerealiseerd. Er zijn ook heel wat Nederlanders en Belgen naar Italië gereisd. Ulysse de Pauw was de beste Belg in de KFJ met een tiende tijd terwijl Martijn van Leeuwen in de KF de snelste van de lage landen was met een 20e tijd.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: CIKFIA

Het was de Britt Delvin Defrancesco die op zijn Tonykart de snelste tijd op de tabellen zette in de KFJ. Hij was een ruime tiende sneller dan David Beckman die tweede werd. Logan Sargeant kwam tot de derde tijd. Zoals gezegd was Ulysse de Pauw dus de snelste landgenoot in de KFJ met een sterke tiende plek. Benjamin Lesseness werd dertiende, Kenny Roosens 36e, Bard Verkroost 37e, Bent Viscaal 45e en Rinus van Kalmthout 67e.

EK La Conca Vrijdag Norris

De altijd snelle Land Norris claimde de pole in de KF klasse. Pedro Hiltbrand kwam op zijn CRG tot een tweede tijd voor Callum Illot op P3. Martijn van Leeuwen werd opgehouden in zijn snelste rondje en stelde zo een beetje teleur met een 20e tijd. Vandaag tijdens de heats moet hij steeds vanaf de vierde rij starten en dus is alles nog mogelijk. De Belg Maxime Potty werd op zijn Kosmic 56e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet