Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: JVD Power pakt negen podiumplaatsen bij Chrono in Francorchamps

JVD 1

Jacco van Dijk van JVD Power deed als leverancier van motoren voor de Dutch Rotax Max Challenge georganiseerd door de Chrono goede zaken. Na het seizoen al goed begonnen te zijn met overwinningen in Nederland, Europees en met partner PSL karting in de USA stond afgelopen weekend alweer de derde Chrono DRMC voor de deur in het mekka van de BeNeLux autosport Spa-Francorchamps.

Tekst: Ray Lansink
Foto's: Michael Melis

Na de afgelopen twee weken alle motoren met de hypermoderne testbank afgesteld te hebben op de data van het Spa-Francorchamps circuit werd er afgelopen donderdag vol goede moed afgereisd richting Wallonië om te kijken of de theorie van de testbank ook omgezet kon worden in resultaat op het asfalt.

JVD 2

Bij de Micro Max zat Justin Polman in de kwalificatie er niet helemaal bij met een 6e tijd echter met drie snaarstrakke race overwinningen pakte hij bij de allerkleinsten de dag overwinning.

Clean sheet bij de Max Junioren voor Luc Willemse die op indrukwekkende wijze zijn eerste overwinning van het seizoen pakt. Pole en drie race overwinningen, wat een heerlijk gevoel moet het zijn om zo je eerste dag overwinning bij de junioren te pakken. En de kleine grote man Dylan Buys maakt na zijn overstap naar TKP en JVD Power motoren direct duidelijk dat hij het racen niet verleerd is en pakt een welverdiende tweede plaats.

JVD 3

Bij de Max Senioren liet Sam Schippers zien dat hij dit seizoen de constante factor is en zich kandidaat stelt voor de titel. Met twee tweede plaatsen en één overwinning pakt Sam de tweede plek in de dag stand en verstevigd hij zijn leiding in het Nederlands kampioenschap. Het podium bij de Max Senioren werd gecompleteerd door onze snelle Belg Dries Vanthoor die met drie derde plaatsen ook de derde plaats in de eindrangschikking in nam.

Girlpower bij de Max Olympisch. Kelly Hoekstra die al een aantal malen dicht tegen een overwinning aanzat liet dit weekend zien dat het met de snelheid en vooral de lef wel goed zat. Kelly reed een paar zeer mannelijke wedstrijden en met twee overwinningen en een tweede plaats pakte zij meer dan verdient de dag overwinning. Als klap op de vuurpijl reed Kimberly Arnold met een JVD brommer naar de derde plaats oftewel de vrouwen grijpen de macht in de Max Olympisch.

JVD 4

Zoals Bryan Eerden zelf al op zijn Facebook pagina schreef, Dikke vette full pull. Oftewel pole, en drie race overwinningen dus de dag overwinning. Bryan begint steeds meer aan zijn CRG chassis te wennen en JVD Power is dan ook meer dan verguld met deze overwinning voor Jackie en Bryan Eerden

Als afsluiter van een al bijna perfect weekend pakt Dennis Kroes bij de DD2Master pole en drie overwinningen en de dagwinst. Het kan bijna niet mooier, en dat alles op een mooie zondag in mei.

Overall een meer dan succesvol weekend voor JVD Power en haar partners. JVD Power dankt dan ook al haar klanten voor het gestelde vertrouwen en Gaby van de Burgt en haar mensen voor de perfecte organisatie en correcte na controles. Tevens nog beterschap aan de beide Mini Max rijders Daan en Riley, hopelijk zien we jullie snel terug op de baan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet