Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Spannende races op nieuwe baan in Spa Francorchamps

sokafran

Op 3 en 4 mei werd de derde race van Chrono verreden in Belgie op het gloednieuwe asfalt van kartcircuit van Spa Franchorchamps.
Het spectaculaire circuit met veel hoogste verschil werd dit weekend op gepaste wijze ingewijd door de rijders van Chrono Karting.

Tekst: Dimitri van Beveren
Foto's: Michael Melis

Alle aanwezige toeschouwers konden op zaterdag genieten van de Audi's ,Ferrari's en Porsches die tijdens de 6-uurs race op het autocircuit van Spa raceten. Op zondag werd het publiek getrakteerd op bloedstollende races en prachtig weer.

KPX 6387

Micromax:
Hoewel de snelste tijd in de kwalificatie voor Bas van Loenen was, gevolgd door Ralph Winkel op twee en Sam de Witte die de derde tijd reed, pakte Justin Polman de dagzege en gingen Lars van der Laan en Janno Versluis met de 2e en 3e prijs naar huis.
In de races was het een ontzettend spannende strijd tussen Polman en Versluis en lang leek het erop dat Sam de Witte ook met een beker naar huis zou gaan, helaas raakte hij naast de baan en raakte daardoor veel plaatsen kwijt. Janno weet ondanks technische problemen in de laatste race zijn derde positie te behouden.

KPX 5549

Minimax:
In de Minimax klasse was het Kay van Berlo die dit weekend de kwalificaties en de races domineerde. Alleen in de laatste race moest hij Kas Haverkort voor zich dulden.
Kas kende een lastige kwalificatie en noteerde de zesde tijd net voor Storm Broer. Toch wist Haverkort zich naar een tweede plaats te racen voor Glenn van Berlo op 3 en Rens van Pelt op een 4e plaats.
Senna van Walstijn had weinig geluk dit weekend, hoewel hij zich als 4e wist te kwalificeren kon hij 2 races niet uitrijden. Andere pechvogels dit weekend waren Daan Willemse en Riley Schut die elkaar vlak voor de finish van de tweede race raakte met een heftige crash als gevolg. Na een bezoek aan het ziekenhuis waren ze beiden weer aanwezig bij de prijsuitreiking.


KPX 7003

Junioren:
Bij de junioren was Luc Willemse oppermachtig was, hij wist pole position te kwalificeren en tevens alle races als eerste te finishen.
Dylan Buys deed ook goede zaken en reed een serie prachtige wedstrijden en dit leverde hem uiteindelijk een tweede plaats op.
Denise de Rooy liet zien dat ze uit het juiste racehout is gesneden. Na een 6e tijd in de kwalificatie en de 7e positie in race 1 wordt ze 3e achter Dylan in race 2 en 2e voor Nick Dunker in race 3. Dit bezorgt haar de derde trede op het podium.
Richard verschoor had een wat minder succesvol weekend. Door een crash in race 2 raakte zijn chassis beschadigd en kon niet meer goed met de top van het veld meekomen. Uiteindelijk werd hij 4e in het dagklassement.


KPX 4927

Senioren:
Dennis Tijs trok bij de Senioren aan het langste eind en hij mocht zich de dagwinnaar noemen door twee races op zijn naam te schrijven. De derde manche wist Sam schippers te winnen en mocht daarom de tweede prijs mee naar huis nemen. Dries Vanthoor werd derde en de jarige Christian Kuier vierde.
Voor Roy Curfs leek het een mooi weekend te worden aangezien hij de snelste tijd in de kwalificatie wist neer te zetten.
In de eerste race valt hij helaas uit, hij weet de schade nog wel wat te beperken door zich in race twee en drie knap naar voren te vechten. Het brengt hem echter niet verder dan een 10e overall klassering.

Olympisch:
Spannende wedstrijden, veel positiewisselingen en mooie gevechten. Dit lieten de rijders uit de Olympische klasse vandaag zien.
Kelly Boonstra was de snelle dame die de scepter zwaaide, met de snelste tijd en 2 gewonnen races was zij degene die de dagzege op haar naam kon schrijven. Michael Pen kon Kimberly Arnold achter zich houden en werd tweede over het totaal.
Kimberley had het vooral in mache 3 moeilijk om Angelina achter zich te houden, toch houdt ze het hoofd koel en weet de race als derde te finishen en dit is tevens haar positie in het dagklassement.
Tim Bultman, Coen Esveld en Dylan Huiskens zijn ook een aantal keer flink in gevecht en proberen elkaar in een foutje te dwingen. Uitendelijk is Bultman die vierde wordt voor Esveld. Kimberly van Drunick heeft veel pech dit weekend en zet 2 van de 3 races haar kart aan de kant door technische problemen.


KPX 5384

DD2/DD2 Masters:
Brian Eerden was de man die bij de DD2 de meeste punten binnen sleepte door alle manches vrij eenvoudig te winnen.
Lorenzo van Riet is in de eerste manche iets te gretig met een inhaalactie en hierdoor komt hij naast de baan en kan de race niet uitrijden.
Giel Bronder profiteert hiervan en wordt uiteindelijk 2e over het gehele weekend. Manon Chavagne kende aanvankelijk een goed weekend maar ze viel de laatste race uit vanwegen een losgeschoten waterslang.
Bij de DD2 Masters is Johnny van der Sanden terug van weg geweest en hij weet gelijk de tweede tijd in de kwalificatie neer te zetten achter Dennis Kroes.
Kroes die overigens alle races wist te winnen en zich wederom als dag winnaar mocht laten kronen. Ronald Happel wordt tweede van de dag maar dit ging niet zonder slag of stoot, Wim de Rue deed er alles aan om voor Happel te eindigen. Dit leidde tot mooie inhaalacties onderling. Debutant Richard Jut behaalde een 4e plaats in het dagklassement net voor De Rue.

Ondanks dat het nieuwe asfalt volgens veel rijden nog relatief weinig grip had is het wel duidelijk geworden dat de baan ontzettend is opgeknapt en er weer jaren tegenaan kan. Volgend jaar zal de Chrono karavaan dus naar alle waarschijnlijkheid weer neerstrijken op dit mooie kartcircuit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet