DKM

Karting: DKM: Rick Dreezen pakt de dubbel, Michael Kuiper sterk derde in KFJ

De kop is er af. Het populaire Duits kampioenschap karting dat ook dit jaar op heel wat Nederlandse inbreng kon rekenen ging dit weekend van start in Ampfing. Na de trainingen op vrijdag en de kwalificaties en heats op zaterdag werden vandaag de prijzen uitgedeeld tijdens twee races voor iedere klasse.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KFJ was het Thomas Preining die de vanaf pole gestarte Enaam Ahmed verschalkte. Preining pakte zo in zijn eerste wedstrijd in de KFJ meteen een overwinning voor Ahmed en Maximilian Fewtrell. Michael Kuiper kwam weer sterk terug vanaf een dertiende plek en werd zevende. Max Weering eindigde de eerste race als dertiende en Bent Viscaal als 18e. Rinus van Kalmthout moest zich plaatsen via de second chance, hij won die race uiteindelijk ook en kwam in de eerste race als 23e over de streep. Jarno Opmeer werd 27e voor Max Tubben op P28 en Bard Verkroost op P29.
In de tweede race, later op de middag kon Preining niet ééns van start gaan door een probleem met de carburator. Preining verklaarde achteraf dat het volledig zijn fout was en zag een mogelijk nieuwe goede klassering in rook opgaan. Enaam Ahmed kon zo de overwinning binnenhalen voor de sterk presterende Michael Kuiper die tweede werd voor Max Hese. Rinus van Kalmthout kwam maakte opnieuw heel wat plekken goed en werd vijftiende voor Max Weering op P16 en Max Tubben op P19. Jarno Opmeer en Bent Viscaal werden 23e en 24e, Bent Viscaal zag de finishvlag niet.

In de KF moest Martijn van Leeuwen alle zeilen bijzetten om terug vooraan post te kunnen vatten. Startend vanaf P12 reed van Leeuwen naar voren en werd hij derde na Manuel Valier en Hannes Janker. Polesitter Jehan Daruvala werd vierde. In race twee waren de rollen weer helemaal omgedraaid en was het Daruvala die won voor Egor Stupenkov en Kevin Metzner. Martijn van Leeuwen viel na een crash met een concurrent terug naar een dertiende plek.

Dat Rick Dreezen terug aan het front is, is het minste wat we kunnen zeggen. En dat Jorrit Pex zijn vierde titel op rij met hand en tand zal verdedigen staat ook al vast. Marijn Kremers vertrok de eerste race vanaf pole maar kwam pas als achtste door in de eerste finale. Rick Dreezen won die finale met een ruime seconde voorsprong op Pex en Bas Lammers. Guust Specken werd sterk zesde, Ricardo Romkema zevende. Verdi Geurts werd twaalfde, Roy van Dijk 14e en Kevin Verhoeven achttiende. Jordi van Moorsel vonden we terug op P20, Stan Pex op P23, Nick de Bruin op P26, Dylan Davies op P27 en Finn Kooijman op P28. Pepijn Steeman kon maar één ronde vervolledigen en werd 34e.
Ook in race twee trok Dreezen aan het langste eind voor Victor Lundberg en Jorrit Pex. Bas Lammers werd vierde, Verdi Geurts vijfde en Marijn Kremers tiende. Roy van Dijk werd twaalfde, Jordi van Moorsel 15e en Pepijn Steeman 16e. Kevin Verhoeven en Stan Pex werden 18e en negentiende. Dylan Davies eindigde het eerste DKM op een 21e plek, Guust Specken op P23, Finn Kooijman op P26 en Nick de Bruin op 27. Ricardo Romkema haalde het einde niet. De overige Nederlands/Belgische deelnemers konden zich niet plaatsen voor de finales.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet