DKM

Karting: DKM: Livestream voor de finales met Marijn Kremers op pole in de KZ2

De prefinales van het Duits kampioenschap karting in Ampfing staan op het punt te beginnen. Gisteren werden de kwalificaties afgewerkt waarvan u het verslag al kon lezen. In de namiddag begonnen dan de heats die het klassement toch wat door elkaar schudde.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KFJ nam Enaam Ahmed het vooraan over van Thomas Preining die naar P2 werd verwezen. Juan Correa staat op een derde plek na de heats. Nederlander Michael Kuiper kende niet de beste series en werd twee keer aangetikt. Hij valt van P3 terug naar P13 maar blijft de beste Nederlander in het KFJ veld.

In de KF waren er gemengde gevoelens voor Martijn van Leeuwen die crashte in de eerste serie maar in serie twee wel tweede werd na zelfs een tijdje de kop van het veld aangevoerd te hebben. Van Leeuwen moet in de prefinale vanaf een twaalfde stek naar voren zien te komen. Jehan Daruvala blijft voorlopig de snelste voor Egor Stupkenov en Hannes Janker.

In de KZ2 was de strijd vooraan enorm spannend. Het was uiteindelijk Marijn Kremers die toch iets wat verrassend de pole voor de prefinale in handen heeft voor Rick Dreezen en Bas Lammers. Ook Dylan Davies reed waanzinnige heats en start aks vijfde. Jorrit Pex, gisteren tweede in de kwalificatie zit er nog goed bij met een zevende plek, net voor Ricardo Romkema en Nick de Bruin.

De livetstream is al in volle gang en zo hoeft u niets te missen van de prefinales en finales in Ampfing, later vandaag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet