DKM

Karting: DKM: Pole voor Dreezen in Ampfing. Pex en van Leeuwen op eerste rij.

Het Duits kampioenschap karting is vandaag van start gegaan in Ampfing. Na de trainingen van gisteren stonden vanmorgen, na de warm up, de kwalificaties op het menu. In drie klassen, de KFJ, de KF en de KZ2, gingen de rijders opzoek naar de snelste tijd. Die kwamen uiteindelijk op naam van Thomas Preining, Jehan Daruvala en Rick Dreezen.

Tekst: Philippe De Roeck

Het is dus Thomas Preining die bij zijn debuut in de KFJ (KF3) de eerste pole van het seizoen pakte. Mick Junior kwam 0.015 seconden te kort op de tijd van de Oostenrijker terwijl Michael Kuiper een ijzersterke derde plek veroverde. Jarno Opmeer is de tweede Nederlander in de top tien op een zesde plek. Max Weering kwam tot een 12e plek, Bent Viscaal werd 17e, Bard Verkroost 20e en Rinus van Kalmthout 21e.

In de KF was het vooral uitkijken naar wat Martijn van Leeuwen kon tonen. Het begon goed voor van Leeuwen met de snelste tijd in zijn groep maar Jehan Daruvala pitste nog acht honderdsten van die tijd af en pakte zo de pole voor van Leeuwen en Hannes Janker. Mark Potman kwam tot P29.

Ook Rick Dreezen kende een geslaagde eerste kwalificatie van het DKM. De verwachtte strijd met Jorrit Pex kwam er zeker en vast maar werd dus in het voordeel van de Belg beslecht. Pex kwam wel heel erg kort en pakte de tweede tijd die slechts 0.058 seconden trager was. Fabian Federer zette een derde tijd op de klokken. Ricardo Romkema kende een sterke kwalificatie en kwam tot een zesde tijd. Net buiten de top tien zochten drie Nederlanders elkaar op. Marijn Kremers werd 12e, Verdi Geurts 13e en Finn Kooijman 14e. FK rijder Bas Lammers werd zeventiende, Stan Pex 23e en Nick de Bruin 24e. Jordi van Moorsel kwam tot een 26e tijd net voor Guust Specken op P27. Symen Wiggers werd 34e, Pepijn Steeman 40e, Roy van Dijk 43e, Kevin Verhoeven 46e, Dylan Davies 55e, Jeroen Boes 56e en Shane Vandenbroek 65e.

De series zijn nu in volle gang, vanavond maken we een nieuw klassement op!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet