WSK

Karting: Martijn van Leeuwen teleurgesteld na dubieuze beslissing wedstrijdleiding op La Conca

mvl laconca 1350

Martijn van Leeuwen was er op gebrand om de WSK Super Master Series met een goed gevoel te eindigen. Hoewel tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie de kart en de motor niet optimaal waren reed de jonge karter toch een serie sterke races. Toen teammanager Willemjan Keijzer vlak voor één van de races zag dat de natte baan snel droger werd, besloot hij om nog snel slicks te monteren. Dat lukte, maar toen hij samen met enkele andere rijders klaarstond om naar de grid te gaan werd prompt het hek voor hun neus dichtgegooid. "Te laat", was het harde commentaar terwijl de rijders voor hen wel door mochten. Daardoor kon Martijn van Leeuwen deze heat niet rijden en was hij op voorhand kansloos voor een goede eindklassering. Toch werd hij in de finale nog tiende. "Het WSK is wel eens beter georganiseerd geweest", was de teleurgestelde conclusie van Keijzer.


Tekst en foto's: PR

Het derde en tevens laatste evenement van de WSK Super Master Series op het circuit van het Zuid-Italiaanse La Conca werd bezocht door in totaal 218 karters. In het KF-kampioenschap waarin Van Leeuwen uitkomt verschenen 64 rijders met zo'n 20 verschillende nationaliteiten aan de start.

mvl laconca 5741

Tijdens de vrije trainingen op La Conca werd het Van Leeuwen en zijn team Keijzer Racing al duidelijk dat het een moeilijk weekend ging worden. De snelheid was niet stabiel en wat zijn engineers ook probeerden, echt veel beter werd het niet. Ook tijdens de kwalificatie liep het niet optimaal en bleek de tiende tijd in zijn sessie het hoogst haalbare. Hoewel Van Leeuwen tijdens de kwalificatie niet tevreden was over zijn kart en de motor haalde hij er met een achtste startpositie voor de heats toch het optimale uit.

16460 238 VAN LEEUWEN MARTINKF 7470

In drie van de vier heats wist Van Leeuwen posities goed te maken en scoorde hij met een tweede, vierde en zevende laats toch een redelijke kans voor de pré-finale. De derde heat gooide alles helaas in het honderd. Willemjan Keijzer vertelt: "We keken naar de race voor ons en die werd als wet-race gereden. We constateerden dat de baan heel snel droog werd en berekenden dat er nog tijd was om slicks te monteren. Dat lukte inderdaad en dus stelden wij ons op bij de ingang naar de baan. Er stond een hele rits rijders voor ons en die mochten allemaal door. Toen wij aan de beurt waren, werd echter plotseling het hek dicht gedaan en wij mochten niet naar binnen. Dat was echt een ongehoorde actie, werkelijk belachelijk. Ik word niet zo snel boos, maar nu kookte ik van woede."

mvl laconca 6657

Hoewel er door Keijzer een protest werd ingediend werd daarover door de wedstrijdleiding heel laconiek gedaan en al snel was duidelijk dat dit tevergeefs was. "Ik kan alleen maar concluderen dat de WSK wel eens beter en eerlijker georganiseerd geweest is."

mvl laconca 7571

Zijn prestaties leverden Martijn van Leeuwen in de pré-finale een negende startplek op. Na een goede start kon Van Leeuwen tijdens de pré-finale ondanks zijn tekort aan snelheid nog 3 posities goedmaken. Met zijn zesde plaats mocht hij daarna als elfde aan de finale beginnen. Tijdens de finale leken de snelheidsproblemen voorbij en kon Van Leeuwen eindelijk weer voluit gaan. Na eerst te zijn opgeklommen viel de 15-jarige coureur later in de race terug door een duw van een andere rijder en kwam daarmee terecht op plek negentien. Maar uiteindelijk werd hij als tiende afgevlagd. Niet slecht, maar Van Leeuwen voelde dat er meer in had gezeten en was daarom niet tevreden met zijn prestatie.

mvl laconca 9704 Martijn van Leeuwen ook zelf aan de slag met zijn kart.

Teammanager Willemjan Keijzer besloot maar vooruit te kijken: "Volgende week doen wij mee aan weer een nieuwe ronde, de DKM in het Zuid-Duitse Ampfingen. Daar hoopt Martijn wel voor de podiumplekken te kunnen gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet