WSK

Karting: WSK: Bas Lammers sterk naar tweede plek, Ardigo wint.

KF Norris-227 vs Kari-248 2

In Castelletto werd de tweede ronde van de WSK Super Master series afgewerkt. Vandaag stonden de prefinales en finales op het menu en het beloofde spannende races te worden. Met heel wat landgenoten in de voorste gelederen was de kans op eremetaal groot. Bas Lammers deed uitstekende zaken in het kampioenschap door in de KZ2 als tweede te finishen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK

Mauricio Baiz was voorlopig de man van het weekend in de KFJ. Het veld werd opgedeeld in twee groepen waarvan Baiz in groep 2 terecht kwam. Logan Sargeant won prefinale A voor Alexander Vartanyan en Elisio Martinez. Metteo Raspatelli kwam hierin tot een vierde plek, Bent Viscaal werd 18e en Benjamin Lessennes 26e. Baiz was de snelste in prefinale B voor Davide Lombardo en Mick Junior. Rinus van Kalmthout kwam ijzersterk tot P9.
Ook in de finale was Baiz de snelste, hij kende een perfect weekend door twee keer pole te pakken, de prefinale en de afsluitende finale te winnen. Mick Junior kwam mooi tot een tweede plek voor Leonardo Lorandi. Rinus van Kalmthout kende opnieuw een sterke finale en was de eerste landgenoot op een 12e plek. Matteo Raspatelli werd 25e.

KF Norris-227 2

Lando Norris mocht zijn prefinale vanaf pole vertrekken maar moest de winst aan Jehan Daruvala. Norris werd tweede Niko Kari derde. Martijn van Leeuwen moest aan de bak in prefinale B en werd daarin achtste. De winst was voor Alessio Lorandi voor Tom Joyner en Nicklas Nielsen. Lando Norris viel in de finale voor het eerst dit weekend helemaal door de mand, hij werd pas twaalfde. Het was Jehan Daruvala die de finale won voor Gabriel Aubry en Karol Basz. Martijn van Leeuwen werd in de finale zestiende, maar draaide wel een hele snelle rondetijd. De snelheid is dus dik oké bij de Nederlander!

KZ2 Kozlinski-31 2

Op naar de grootste bommetjes van het WSK veld dan, de KZ2. Snelheden waar een normale mens van achterover valt, zes versnellingen en stuk voor stuk steen goede rijders achter het stuur, dat moet spektakel geven. Arnaud Kozlinski had het gisteren al vooraan overgenomen van Rick Dreezen die met een verbrande koppeling moest afrekenen. Kozlinski won de eerste prefinale voor Thonon en Jan Midrla. Dreezen werd hierin vierde, Ricardo Romkema 12e. Marco Ardigo was de snelste in die andere prefinale. Bas Lammers werd knap tweede en noteerde daarbij de snelste rondetijd. Flavio Camponeshi werd derde.

KZ2 Ardigo-51

Tijd voor de finale dan waarin Marco Ardigo opnieuw erg sterk voor de dag kwam. De Italiaan pakte wederom de winst voor onze landgenoot Bas Lammers die na winst in Sarno uitstekende zaken doet in het kampioenschap. Paolo de Conto werd derde in de finale. Rick Dreezen is eerste Belg op P6, Thonon werd 12e en Romkema 24e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet