WSK

Karting: WSK: Nederlanders en Belgen indrukwekkend snel tijdens WSK in Castelletto

200 rijders waaronder zes Belgen en vier Nederlanders komen dit weekend in actie tijdens de WSK Master Series. Dat kampioenschap is in Castelletto aan zijn tweede ronde toe. Gisteren scoorden Baiz, Norris en Dreezen de pole. Vandaag na de series werden de kaarten opnieuw geschud en kon men een nieuw klassement opmaken. Baiz en Norris bleven de snelsten, Kozlinski nam het in de KZ2 over van Rick Dreezen.

Tekst: Philippe De Roeck

Dankzij twee overwinningen en één derde plaats behield Mauricio Baiz zijn pole in de KFJ. Logan Sargeant pakte de tweede plek voor de prefinale van morgen voor David Beckman die van buiten de top tien naar voren kwam. Mateo Raspatelli maakte aardig wat plekken goed en kwam tot een tiende plek, Benjamin Lessennes verloor dan weer wat plekken en start als 20e. Rinus van Kalmthout kende een goede dag en kwam tot een 29e plek algemeen. Bent Viscaal werd 32e en sluit daarmee het Nederlands rijtje af!

In de KF was Lando Norris ongenaakbaar. De FA rijder scoorde drie op drie en pakt zo de pole voor prefinale. Alessio Lorandi blijft stevig voorin dankzij twee overwinningen. Niko Kari werd derde, Martijn van Leeuwen vierde. Van Leeuwen vocht zich tijdens de heats naar voren en wist zelfs een heat te winnen. Dat brengt hem dus tot P2 voor de prefinale van morgen.

In de KZ2 is Dreezen zijn pole kwijt. Een overwinning, een tweede en een vijfde plek volstonden niet voor de pole voor de prefinale. Die is voor Arnaud Kozlinski die gisteren tweede werd in de chrono. Meervoudig wereldkampioen en Nederlander Bas Lammers prijkt op een tweede plaats net voor Marco Ardigo die dankzij een zesde en twee tweede plekken derde staat. Dreezen volgt dan op P4, Jonathan Thonon op P6. Ricardo Romkema kwam tot een 23e tijd, Menno Paauwe werd 27e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet