WSK

Karting: WSK: Dreezen lukt snelste tijd in Castelletto. Nederlanders en Belgen mee voorin

KZ2 Dreezen-48 2

Tijdens de tweede ronde van de WSK Super Master Series in Castelletto heeft Rick Dreezen de eerste pole van het seizoen binnen gehaald. Mauricio Baiz (KFJ) en Lando Norris (KF) volgden hem daarin. Vandaag staan de series op het programma, benieuwd of zij de leiding kunnen vasthouden voor de finales van morgen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK

De iets wat verrassende Mauricio Baiz was gisteren dus de snelste in de KFJ. Hij was op zijn Expirit kart sneller dan de ervaren mannen Daniel Ticktum en Leonardo Lorandi die tweede en derde werden. De Belg Benjamin Lessennes reed een tiende tijd terwijl Mateo Raspatelli achttiende werd. Nederlanders Bent Viscaal en Rinus van Kalmthout werden respectievelijk 27e en 33e.

KF Norris-227 2

In de KF ging de pole naar Lando Norris. Het Brits talent was nipt sneller dan Karol Basz en Callum Illot. Martijn van Leeuwen zit er opnieuw goed bij met een elfde tijd op drie tienden van Norris. Verder kent dit 48 koppige veld geen Nederlanders of Belgen meer.

Het was in de KZ2 dus Rick Dreezen die gisteren de baan in Castelletto als snelste wist te ronden. Arnaud Kozlinski werd op de Intrepid tweede terwijl Marco Ardigo voor Tony Kart de derde tijd noteerde. Bas Lammers noteerde een knappe zevende tijd voor Jonathan Thonon die, na de Eurochallenge in Genk, negende werd. Ricardo Romkema kwam op de Energy tot een 28e tijd.

De heats van vandaag zijn te volgen via deze livetiming!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet