Diversen

Nuttige zege voor Martijn van Leeuwen in Trofeo 7 Laghi

martijn van leeuwen

Martijn van Leeuwen heeft in voorbereiding op de volgende WSK Super Master Series op het circuit van Laghi zeer nuttige ervaring opgedaan. Op de baan nabij het Italiaanse Castelletto wist de Nederlandse KF2-rijder de zege in de Trofeo 7 Laghi veilig te stellen. "Het was een goed weekend, maar belangrijkste vind ik dat ik veel geleerd heb over bepaalde bochten", analyseerde Van Leeuwen zijn zege.

Tekst: PR

Veel deelnemers aan de WSK Super Master Series trainden al op het circuit van Laghi. Ook Martijn van Leeuwen wil goed voorbereid aan de tweede ronde van de WSK Super Master Series beginnen en besloot deel te nemen aan de Trofeo 7 Laghi. Ook enkele andere WSK-deelnemers schreven zich in voor deze wedstrijd.

Van Leeuwen: "Ik heb twee jaar geleden al eens eerder op deze baan bij Castelletto gereden, maar dat was met hele andere banden. In de WSK Super Master Series rijden we op harde Dunlop-banden. Er zijn op Laghi een aantal bochten die met dit harde rubber erg moeilijk te rijden zijn. Om volgende week niet met een achterstand te beginnen vonden we deelname aan de Trofeo 7 Laghi zeer nuttig."

Tijdens de vrije trainingen werd duidelijk dat dit besluit een goede zet was. "Ik kwam duidelijk tekort, in bepaalde bochten verloor ik veel tijd en mijn rondetijden waren niet goed. Samen met Willemjan Keijzer heb ik goed gekeken hoe ik mijn rijstijl kon verbeteren. Dat pakte prima uit, tijdens de kwalificatietraining op zondag zat ik nog maar honderdsten van een seconde achter de snelste KF2-rijders.

In de Pré-finale had Van Leeuwen de goede snelheid te pakken. Al in de eerste ronde pakte hij de leiding in de race. De hem achtervolgende coureur lette bij het insturen van een bocht teveel op wat er achter hem gebeurde. Toen Van Leeuwen voor het ingaan van een bocht even van zijn gas ging werd hij vol door zijn achtervolger geraakt. Dat kostte de 15-jarige Nederlander enkele posities, waardoor hij uiteindelijk in de Pré-finale als vierde de finish passeerde.

Vanaf die positie ging Van Leeuwen de Finale van start en ook deze race kwam de inwoner van Rijkevorssel snel naar voren. Toen hij eenmaal het gat naar de raceleider gedicht had maakte Martijn van Leeuwen zich op voor een spannende race. "We reden bijna dezelfde rondetijden, maar ik dacht hem wel te kunnen passeren. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, want in de vijfde ronde ging zijn motor stuk en kreeg ik de leiding zo in handen. De rest van de race kon ik een comfortabele voorsprong van enkele seconden opbouwen", legt Van Leeuwen uit.

Teambaas Willemjan Keijzer toonde zich tevreden: "Op deze banden racen vereist een aangepaste rijstijl. Dit weekend hebben we daaraan kunnen werken en dat scheelt ons volgend weekend tijdens de WSK Super Master Series een hoop kostbare tijd. Martijn heeft weer laten zien dat hij zich razendsnel kan aanpassen aan nieuwe situaties en dat tekent de ware coureur. Ik heb daarom goede hoop dat we er ook volgend weekend weer goed bij kunnen zitten in het sterke WSK-veld."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet