RGMMC

Karting: RGMMC: Nederlanders en Belgen meteen bij de les tijdens kwalifcaties

Genk vrijdag 7
De Rotax Eurochallenge is dit weekend te gast in Genk voor de openingsmanche. Na twee dagen van intensief trainen en het zoeken naar de juiste setup moesten de rijders vandaag voor de eerste keer vol aan de bak tijdens de kwalificaties. Onder een wolkendek met af en toe dreiging van een buitje deden onze landgenoten het verdienstelijk!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Team TKP had de zaakjes weer goed voor elkaar bij de Rotax Junioren. Thomas Preining is al het gehele seizoen sterk onderweg en pakte ook vandaag de pole voor de series van morgen. Richard Verschoor is de eerste Nederlander, meteen op een tweede plek. Dave Wooder, enkele weken geleden nog actief in Genk voor de BNL Kickoff eiste de derde plek op.

Genk vrijdag 6

Max Timmermans moest ruim een tiende toegeven op de snelste tijd van Preining maar staat wel knap vierde. Rinus van Kalmthout is het racen in de Junioren nog niet verleerd en werd zevende, voor Luc Willemse op acht! Eric Stahl deed het verrassend goed vandaag en staat prachtig twaalfde! Een leuke opsteker voor de G Star Raw rijder die het hele seizoen al hard moet knokken. Noah Roovers kwam tot een veertiende tijd, net voor Dylan Buys op P15, Nick Dunker op P17, Danny Kroes op P19 en Lars Olofsen op P21.

Genk vrijdag 2

Jarno Opmeer reed een vijfentwintigste tijd terwijl Sanne van Wagensveld 33e werd. Leonard Hoogenboom staat als 42e geklasseerd, maar we weten dat dat beter kan en verwachten hem dan ook vooraan morgen! Denise de Rooij reed een 53e tijd, Ruben Real del Sarte werd 64e en Huub van Eijndhoven 69e.

Genk vrijdag 3

De strijd om poleposition bij de Senioren was nog spannender met slechts 0.08 seconden voorsprong haalde Connor Jupp het voor Glen van Droogenbroeck en Bas de Laat. Van Droogenbroeck en de Laat hebben dus mooie kansen voor de series van morgen. Glenn van Parijs is de derde Nederbelg in de top tien op een negende plek. Michael Cool volgt niet ver daarachter op P12, op de voet gevolgd door Dries Vanthoor op P14 en Lars Lamborelle op P17. Vincent Jewelle en Melvin Benders verdeelden de eerste plekken in de top 20. Zij werden respectievelijk 20e en 21e.

Genk vrijdag 4   Verder werd Dylan Lahaye 25e, Yannick de Brabander 28e, Fazio Franssen 33e, Tom Meijer 38e, Lennert van Bogaert 39e, Benjamin Bailly 42e, Mike Bartels 53e, Damien de Clerq 63e, Yaro Deckers 76e, Nick Smit 77e, Gavin Jonk 78e, Lars van Vark 83e en Isabel Xhofleer 85e terwijl Christian Kuijer kon geen tijd neerzetten.

Genk vrijdag 1

In de DD2 nestelde de fabriekspiloten zich vooraan. Sean Babbington pakte de pole voor Paolo de Conto en Henry Easthope. Jordi van Moorsel werd sterk vijfde, Xen de Ruwe negende. Mathias Detige kwam tot een 13e tijd, voor Bryan Eerden op P18. Eerden heeft een evolutie van zijn remsysteem toegepast en dat loonde blijkbaar! Lorenzo van Riet werd 24e voor Jonathan Thonon op P25. Erwin Montfoort kwam tot een 29e tijd terwijl Joey Vonk 53e werd.
De pole bij de Masters is voor Christiano Morgado voor Tasmin Germain en Florent Lambert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet